Senaste inläggen

Av anki martinsson - Söndag 22 jan 18:54

Lördagen började med att jag vaknade klocka 06. Min kropp är mätt på sömn fast jag har sovmorgon. Drog täcket över huvudet och nästa gång ögonlocken öppnades hade klockan blivit 0700.

Jag transporterade kroppen mot köket medans en ivrig katt sprang före till sin matskål. Fyllde på med zoegas i ett nytt kaffefilter, hällde upp rätt mängd vatten och tryckte på knappen så kaffearomen fyllde mitt kök. Vispade ihop ett ägg och några dl äggvita till en omelett som stektes i kokosolja. Min proteingröt hälldes upp i kastrullen och likaväl 2dl vatten.

Tände tre ljus på bordet och dukade. Hällde upp kaffet i min mugg och satte mig ner. Nu så nu är det dags för ännu en dag att LEVA!

 

Efter börjat dagen på ett lugnt vis klädde jag på mig för att gå en powerwalk med kompis.

Känslan när man kommer hem sen och dagsbehovet av antal steg redan är avklarat är nice.

Men eftersom jag hade en barnfri helg så tog jag ferrarin och begav mig till gymmet.

 

Jag tror jag verkligen har blivit kär jo men älskar roddmaskinen. Och denna som finns på detta gym är sleten så varje tag tar extra hårt. En rörelse som går igenom hela kroppen. Det bästa är att det finns speglar framför så när man känner en liten olust att fortsätta tar man på krigaransiktet och fortsätter kötta.

Uppvärmningen blev:

300meter rodd

10 squats

10 burpees

300 meter rodd

8 squats

8 burpess

300meter rodd

6 squats

6 burpees

300meter rodd

4 squats

4 burpees

300meter rodd

2 squtas

2 burpees

 

Det var inte alls lika mycket folk så jag kunde lätt umgås med skivstången.

Marklyft och jag ville maxa.

Värmde upp med 50kg alltså kroppen var varm men övningen/rörelsen ville jag få in. La på lite till och 70kg kändes tungt.

När jag la på 90 så fick jag upp den på ren tur. När jag testade 95kg så gick det inte alls. Ringde ändå in Inger så hon kunde komma och pressa mig men det var som stången var fast i golvet.

Min kropp var helt enkelt för trött så var bara att erkänna att nä det var ingen bra dag och istället testa en ny övning som jag sett. Och blev väldigt glad att min svank och core jobbar bra tillsammans!


  Känner av träningsvärk i de inre magmusklerna idag så den övningen kommer göras igen!

Söndagen är inte över men det blev en vilodag idag. Men istället förberedde jag veckan som kommer!

Var på ica maxi och handlade för ca 800kr och då fick jag detta

 

8 matlådor, mellanmål som kommer täcka upp min vecka. Sällan jag köper "onyttiga" saker utan mina matkassar ser ut såhär.

Och så här blev det

 

Köttgryta, Kycklinggratäng, kesobröd och rawbollar. Kolhydraterna blev sötpotatis och broccoli. Kommer även tillföra färska grönsaker.....

Kokos glömde jag köpa så där fick jag tänka om. Malde några av dessa och rullade rawbollarna i pulvret som blev av nötterna. Blev tusan riktigt gott!

 

Dyra nötter men riktigt högt näringsinnehåll. Bra val!

 

Något annat som glädjer mig att jag lärt mig är hur viktigt zink är för kroppen. Ett bevis är det när man har en kompis som alltid får grym träningsvärk av all träning och den blivit mera behaglig efter börjat tillföra zink.

 

Så för att lyckas med kosten tänk på hur och vad kroppen är uppbygd av. Och sen äta efter det så man ger kroppen vad den behöver.

Fast inte bli fanatiskt att äta helt jävla rent för själen behöver också sin påfyllning av det där goda. Och jo bra mat är också gott men en semla nån gång i månaden gör under för det inre!

 

 

Och som jag sagt så många gånger så behöver man balans i livet. Hur många gånger hamnar man inte i den situation att man försöker somna men tankarna vill inte stängas av. Man kan var arg och spela upp värsta filmsekvensen över något som hänt. Och när man är trött blir tankarna så överdrivna och man tänker så hur mycket man ska typ hämnas. Eller minsann säga åt den där som man retar sig så på. När man väl vaknar nästa dag och man vilat så fattar man inte riktigt hur man kunde tänka så löjligt.

Så nästa gång det händer och jo det händer oss alla. Så plocka fram headsetet,plugga in dem i öronen och lyssna på denna meditation. Jag säger bara grattis om du lyckas lyssna på hela denna utan att somna. Jag somnar alltid.......Ska strax lyssna och hitta harmonin men först lite rawbollar med en stor kopp the.


JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR

ANNONS
Av anki martinsson - Fredag 20 jan 20:54

Igår öppnade jag dörren till gymmet och blev helt paff. Fult ös medvetslös typ nä men jag fick tränga mig igenom kön. Alltså kön med nyårslöft-människor som skulle skaffa träningskort. Inget fel med det...skitskoj med nytt folk. 

Massa nya ansikten som jag aldrig sett innan och min träningsplan fick snabbt läggas om. 

Fördelning som tyvärr är så inrutad och som jag inte är. Tjejer på cardiomaskiner... löpband, crosstrainer och rodden. Killarna på skivstång, bänkpress, benpress och smithmaskinen. Anki var typ överallt. Hade plan att kötta marklyft men på den platsen och stången svettades redan 3 pågar. Och när jag frågade hur länge de skulle hångla med skivstången fick jag ännu en gång planera om. 

Friavikter fick det bli. 

Utfallsgång

Squats

superset med magdrag imellan.

Frivändning och axelpress.....

Och avslutade med bicepscurl.....Hela kroppen fick sig en omgång och det känns idag. Dagens motion fick jag på jobb med många trappor. 

 

I onsdags hade vi jätte kul på senior "gympan" kan inte kalla det gympa längre för de tränar riktigt hårt. Att få vara med så många underbara människor en gång i veckan gör mig riktigt lycklig. Och idag på min postrunda mötte jag 3st och det blev snack och skratt....I am blessed  

Hade en liten överraskning för dem i onsdags. Håll koll på tidningen alltså HD, NST så får ni se snart....så kul och spännande!

 

Livet är sååå kort så våga visa din nära och alla omkring dig hur mycket dem betyder för dig. Ju mer glädje och kärlek du sprider ju mera får du tillbaka. 


  Visst är det läskigt att blotta sig och våga älska. Att vara den man är, att våga gå sin egen väg.  För att få behöver man ge. Se kärlek och godhet som en ros. För att den ska finnas måste du först så den. Och sen vattna den......Inte skrämmas av den eller skrämma den. Så våga älska dig själv och alla dina brister. Och vet du vad! Dina brister ser ingen annan bara du!


  För att lyckas med sina mål så behövs balans. Och det som många är rädda för är att stanna upp och lyssna på sig själv. Vissa fyller dagarn med så mycket att de flyr från det som gör så ont. Men till slut finns väggen där. Har du inte gått in i väggen eller varit deprimerad DÅ FÅR DU INTE HA NÅGON NEGATIV ÅSIKT OM DET. Alla borde gå i varandras skor och testa våra olika liv. Men det går ju inte men man kan jobba med att vara mer ödmjuk, ha mera empati och bygga upp en starkare förståelse. Det gäller att lyssna på varandra och släppa ner skygglapparna. 

Och sen följa sitt eget hjärta och gå sin egen väg. Så våga släpp cardiomaskinen och istället gör 10 burpees i en stor folksamling. Du växer och utvecklas när man går utanför ramarna. Vi lever inte ett liv som är uppbyggd av en mall som alla ska följa. 

Var ärlig mot dig själv och andra.......lyssna på din inre röst. Inse att du är viktigast i ditt liv. Det är bara du som kan spela huvudrollen i ditt liv!

När det är tung så skaka om kroppen och skrik KÖTTA! 

Varje litet steg räknas men det är bara dina fötter som kan göra jobbet!

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

 

ANNONS
Av anki martinsson - Lördag 14 jan 21:10

Ja ännu än är min kropp lite i chock. Onsdagen avslutades med några droppar wiskey och proteinglass. Det var en av de värsta dagarna jag varit med om som brevbärare på en postcykel.

 

Dagen började bra! Cyklade inom preem och lämnade deras post. Såklart blev det snack med Fredrik och vädret kom upp i samtalet. Hans svar när jag ställde frågan: Blir det någon snö idag? Han svarade. Nä det blir det inte......Jag hoppade uppp smidigt på min postcykel ( sarkastisk nu, för min vintermundering är som michelingubben ) Cyklade 50m och sen öppnade sig himmeln.

Man får vara glad att man har vissa förmåner inom posten. Kläderna blir så blöta att de inte behövs tvättas. Behöver inte få ansiktsbehandling för ansiktet peelades pedantiskt av hård sidovind med små vassa isbitar av snö. Fanns ingen skit kvar under naglarna, ja knappt några naglar kvar dock hade väl frusits sönder. Hjärtat fick vila rätt så mycket för blodet hade gett upp och pumpade inte ut syre till mina gula frusna fingrar. Jag kunde inte gråta för jag cyklade runt och blundade för annars fanns risken att jag skulle bli blind av allt som blåste upp från marken.

När jag hade cyklat mer än halva villarundan gav jag upp och cyklade hem. Kroppen har nog aldrig varit i sådan chock!! Låste min cykel och när jag väl kom in i lägeheten tog den en evighet att ta av mig kläderna. 5min stod jag bara still och gapa. Illamående och svimfärdig.....fingrarna började smått vakna och pulserade som om jag klämt dem under en 24kg tung kettlebell.

Öste upp käk på tallriken och fyllde på med massa energi! Började se ljuset i tunneln igen klädde på mig andra kläder.

Hade minst en timme kvar och visste inte om det äns var möjligt att ta mig igenom dagen.

Kom ner till min cykel och då hade den blivit täckt med 5cm snöööööö! I sidoväskorna fanns snöbollar och i framväskan låg hela himmeln. Och i det läget bara ställde jag mig och garva! Vad ska man göra.....Jo man tänker positivt och inom sig hör man ordet KÖTTA!!!

 

Jag tog mig in och flera gånger fick jag sladd men då insåg jag att den där cykeltävlingen jag vann i mellanstadiet har gett mig bra erfarenhet hahah

Det var bara att lägga ut tidningar sen fick racern torka upp! En dag på postnord!

 

Dagen vände till det positiva och jag fick åter igen möta seniorerna i Ljungbyhed Gymnasternas förening! Så underbara dem är! Fast de kommer troligtvis ha grym träningsvärk i sina ben......Jag sa ändå till dem att träna på jullovet men men!!

Jag orkade dock inte träna själv något på kvällen.......var extremt trött så wiskeyn var extra god!

 

Torsdagen hade jag bara 20min över mellan två jobb.....posten och sen ett hemmapass med grymt bra kund!

Hann med 41 burpees, 43 squats, 105 mountainclimbers i trx, 50 kettlebellswing overhead 16kg och 100 situps! Älskar när jag får till ett pass på så kort tid och man blir helt slut!

 

Fredagen jobbade jag till 18 och även Bisse skulle avtackas! 48år inom posten....helt galet alltså!

Smarrig smörgåstårta hamnade i magen som dock blev helt paj. Sådan mat funkar inte på mig....

Kände att jag ändå hade bra energi när jag kom hem till kidsen. Tvättrummen var lediga och medans tvätten snurrade runt i sina maskiner bytte jag om och knöt på mig löparskorna.

Ja mitt nya mål att få in löpning i livet har ju stannat av några dagar pga vädret. Men 30min igår sprang, sprang och sprang jag. Glädjen när man känner att baksidalår har utvecklats och det finns ett tryck i benen jag aldrig upplevt innan. Intervaller blev det givetvis och lättast är det att utnyttja gatulamporna. Spring förbi 3st och gå rask fart förbi 3st. Om och om igen!

Mina ben har blivit starkare för jag har använt maskiner på gymmet som isolerade just de musklerna som jag ville utveckla. Men annars håller jag mig gärna ifrån maskiner men lite av varje gör ju gott. Precis som kosten, lite av allt gör det toppen för kroppen!

 

Idag då så var jag grymt sleten. Kroppen hade bestämt sig för att utnyttja fåtöljen. Men min hjärna ville verkligen andra saker. Vem kommer på att göra Thrusters och Burpees?!

Fy bubblan......aldrig igen!

Började med 30 av varje och sista jag gjorde var 25 av varje blev sammanlagt 330st rep.....Tog över en timme för det blev mycket vila för jag trodde jag skulle döööö. Vilken puls! Så många gånger jag undrade själv vad jag håller på med.  Varför gör jag detta?!

Men finns bara en sak som gör att jag älskar det UTMANING!!!

Vi är alla olika och annorlunda pga av de gener vi fått av våra föräldrar. Jag kommer aldrig få pinnsmala ben. Jag har ärvt ben med åderbrock och celluliter. Jag har ingen mall att gå efter! Har ingen i min släkt som tränat som jag. Så varje dag för mig är ny. Jag började träna efter jag fött mina barn. Jag har ingen erfarenhet av vältränad kropp när jag var ung. Utan jag kör mitt race just nu! Så för mig är allt möjligt. Varje dag  jag klarar något nytt och inte vaknar med skador är jag tacksam. DÅ VÄXER JAG SOM MÄNNISKA!

 

Jag är stolt och vill även visa det på facebook men då manipulerar facebook mitt inlägg      

Så i fortsättningen heter det drivraketer och inget annat   

Men man kan ju översätta ännu mera fel om man jobbar på svt2!

Kollade en dokumentär om träning och då hette personen Dr Jennifer Cock!

 

Bravo svt2!!   

 

Nä nu är det dags att få loss arslet från fåtöljen för imorgon står det powerwalk kl08 på schemat!

 

Men JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!   Jag är min egen DRIVRAKET

 

 

 

 

Av anki martinsson - Söndag 8 jan 20:39

Kopplade in min iphone till bilens högtalare så jag garanterat kunde tagga upp med hög volym samt få tinnitus. Jag var fullproppad med massa käk och nu skulle jag äntligen trampa in med mina crossfitskor på gymmet. Nä nu ville jag fylla mina händer med kalk och känna av skivstångens grova yta mot mina valkar i händerna. Jag skulle kötta idag! Mitt mål var att frivända 50kg!

Värmde upp med 200meter rodd 10 armhävningar och 10 squats. 200 meter rodd 9 armhävningar, 9 squats.....blev 1000meter och stannade vid 6 reps. Hade grymt mycket energi att ösa på så äntligen äntligen känns som kosten har blivit bra.

Tog en träpinne och körde lite uppmjukande rörelseövningar innan jag kavlade upp armarna och satte på vikter på skivstången.

 

För några år sedan stod jag med en skivstång som max vägde 10kg och lärde mig frivändning. Var jätte osäker och kände mig så dum!! 

Så fatta känslan av glädje och tårar när man kommit så långt på egen hand. 50kg var inga problem alls! 

Och att tänka rätt betyder så mycket. Innan jag klarar av det så såg jag framför mig hur det skulle gå till. Positiva tankar, le, blunda och ta ett djupt andetag!!


  Jag försökte pressa upp 50kg ovanför huvudet men där tappade jag tron på mig själv men klarade 45kg och för nån vecka sedan var det 42,5kg......TJOFFFF utvecklas! 

Fick äntligen testa denna med en "riktigt" skivstång....20kg


  Så jo jag gör detta ensam och jag klarar det grymt bra! Motivation och inspiration finns där helt enkelt. Så tacksam att jag gråter samtidigt som jag leer! 

 

Denna killen är så grymt bra och ger mig så mycket inspiration och förändra mitt tankesätt. Kolla in hans olika videor på youtube. Men här länkar jag en meditation som gör gott för alla. Men så många är rädda för att stanna upp och lyssna på sitt inre! Det är inte så farligt......

 

Nope inga nyårslöften för mig, inga sådana krav inte utan det viktigaste är att leva varje sekund, varje minut! Mina val! Och som jag skriver så ofta: Umgås bara med människor som ger och tar likamycket. Samma våglängd   

Var tacksam för att ni finns!


 

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR

Av anki martinsson - Söndag 8 jan 20:39

Kopplade in min iphone till bilens högtalare så jag garanterat kunde tagga upp med hög volym samt få tinnitus. Jag var fullproppad med massa käk och nu skulle jag äntligen trampa in med mina crossfitskor på gymmet. Nä nu ville jag fylla mina händer med kalk och känna av skivstångens grova yta mot mina valkar i händerna. Jag skulle kötta idag! Mitt mål var att frivända 50kg!

Värmde upp med 200meter rodd 10 armhävningar och 10 squats. 200 meter rodd 9 armhävningar, 9 squats.....blev 1000meter och stannade vid 6 reps. Hade grymt mycket energi att ösa på så äntligen äntligen känns som kosten har blivit bra.

Tog en träpinne och körde lite uppmjukande rörelseövningar innan jag kavlade upp armarna och satte på vikter på skivstången.

 

För några år sedan stod jag med en skivstång som max vägde 10kg och lärde mig frivändning. Var jätte osäker och kände mig så dum!! 

Så fatta känslan av glädje och tårar när man kommit så långt på egen hand. 50kg var inga problem alls! 

Och att tänka rätt betyder så mycket. Innan jag klarar av det så såg jag framför mig hur det skulle gå till. Positiva tankar, le, blunda och ta ett djupt andetag!!


  Jag försökte pressa upp 50kg ovanför huvudet men där tappade jag tron på mig själv men klarade 45kg och för nån vecka sedan var det 42,5kg......TJOFFFF utvecklas! 

Fick äntligen testa denna med en "riktigt" skivstång....20kg


  Så jo jag gör detta ensam och jag klarar det grymt bra! Motivation och inspiration finns där helt enkelt. Så tacksam att jag gråter samtidigt som jag leer! 

 

Denna killen är så grymt bra och ger mig så mycket inspiration och förändra mitt tankesätt. Kolla in hans olika videor på youtube. Men här länkar jag en meditation som gör gott för alla. Men så många är rädda för att stanna upp och lyssna på sitt inre! Det är inte så farligt......

 

Nope inga nyårslöften för mig, inga sådana krav inte utan det viktigaste är att leva varje sekund, varje minut! Mina val! Och som jag skriver så ofta: Umgås bara med människor som ger och tar likamycket. Samma våglängd   

Var tacksam för att ni finns!


 

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR

Av anki martinsson - Lördag 7 jan 20:53

Man blir ju lätt deppad nu när det är kallt och skånsk vinter. Det menas att det kommer lite snö sen kommer det lite regn och sen fryser det på. Jippi isbana och nä nä nä jag sätter mig inte i bilen för att köra till gymmet.

Känslan att hamna i en depp var även nära för mig idag men då fick jag tänka JA JA Ja och bara förtränga känslan av att inte möte en skivstång i händerna idag. Och istället bränna gummi!

Japp annvände mina gummiband jag köpt på rusta för 149kr. Kom inte och säg att man inte har råd att köpa träningssaker och ha hemma.

Finns alltid lösning på ALLT!

3 omgångar till max......Inte svårare än så


  Bredare gummiband och bredare man är isär med benen ju mera motstånd. Utmana, kötta och svettas! Och givetvis burpees

Jag har inte ätit något onyttigt på en hel vecka. Socker har jag fått av frukt och bär. Men idag efter passet skrek musklerna efter snabbt socker så jag matade dem med några kinderägg jag hade gömt för barnen.   

Men annars ser mina tallrikar ut någorlunda bra. Ökat kolhydraterna och än märker jag ingen skillnad på mina kläder. Gäller att testa och exprimentera med sin kropp. Det gäller ju även om man inte tål något som gluten och laktos. Ta bort det och se vad som blir skillnad.

 

Bananpannkaka med naturell kvarg som jag blandat hallon i. Strödde över pumpakärnor, gojibärpulver, psylliumfrön och jordnötssmör ( osaltat)  

Taconötfärs med sötpotatis, avokado, roccola och en tomat.

 

PÅ bion igår åt jag nötter ett äpple och drack vatten. Efteråt blev det hamburgare på telegrafen och upptäckte detta till min glädje.....

  Nä gav ingen utdelning och jag var inte trevlig när jag gick mot min bil. Men vadå då det var ju sjukt kallt ute och jag blir bitter då.

Även samtalet på väg till parkerinsplatsen fick oss att inse att vi kanske hade hamnat ovanför sträcket som gör oss till tanter. När man inser att samtalet handlar om ett par mjuka mysbyxor och hur gärna man vill hem till sin säng......Jag fattar inte hur man klarar att hålla ögonloccken öppna efter kl22 längre.........Japp det är nog så jag är nog TANT   

 

Men en tant med jäkla vilja och driv. Jag är som denna fisken som hoppar ifrån resten.

  Jag går min väg och jag möter många på min väg som vill dra mig tillbaka i samma skål. Jag är den jag är för jag:

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

Av anki martinsson - Fredag 6 jan 16:47

Igår var det inte varmt och blev lite mndre varmt i postbilen när fönsterhissen ville leva sitt egna liv. Men jag vaknade inte med nackaspärr eller onda muskler pga av vindraget som tur var. Kan ha hjälp med ett högt pulserande pass jag körde efter jobb igår.

Hopprep, kettlebellswing och givetvis lite olika magövningar med min TRX!


  Rätt så häftigt att slänga upp med hjälp med höfterna 24kg upp ovanför huvudet. Var inte så smart att använda handkräm innan passet. Men efter en stund dök valkarna upp i händerna och greppade kulan ordentligt. Ingen inredning eller vägg kom till skada.

500 hopp med hopprep och 50 kettlebellswing fick bli mitt pass för dagen. Var lite sugen på att dra till gymmet men det lockade inte att sätta mig i en kall bil ännu en gång. Så då är mitt hemmagym väldigt bra!

Tacksam var jag att mitt jobb på postnord fyllde mig med D-vitamin gratis

 

Stanna till, andas och bara njuta!

 

Gäller även att få i sig vitaminer i kosten också samt protein, kolhydrater och fett.

   

Några olika mellanmål!

 

När jag vakna idag satte jag bägge fötterna på golvet och kände ett varmt golv. Första tanken var att ja då är det varmt ute för en liten promenad. trippade ut och kollade termometern och som ni alla vet så är det inte varmt idag!!! 15 minus! Nähä inte går jag ut när jag verkligen inte behöver. Och sen hurrade jag inombords att jag var ledig så mina fingrar inte behövde bli vita och jag slapp gråta av smärtan det tillför.

Mitt varma golv i sovrummet visade bara att termostaten i huset funkade och elementet jobbade på.

Istället för att träna och åka till gymmet lyssnade jag på poddar om träning och städade. Så haft vilodag men ändå inte.

Fast nu ska mössan och vantarna på för det är dags för BIO!!

Jag våndas verkligen för att gå ut till min bil, hatar att frysa verkligen hatar att frysa. Såg något nytt nu att man kan frysa bort fett   Hade det funkat hade jag inte haft en endaste fettprocent på min kropp för jag fryser så lätt. Men kan säga att det har blivit betydligt bättre med att hålla kroppsvärmen ju mer muskler jag fått. Ännu en grej som är bra med att träna :)

 

Eftersom jag inte fick mitt endorfin påslag idag fick jag må bra av denna låten istället.

Så denna låten är till för er som känner mig som vet vem jag är. Och att jag verkligen finns för er!


  Ut och starta ferrain   äsch får ta på mig skoteroverallen som jag har. Det är väl lite att gå utanför komfortzonen eller?!

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

 

 

 

 

Av anki martinsson - Söndag 1 jan 21:24

Jag och kidsen däckade lite efter tolvslaget.....jag börjar bli tant! Morgonpigg men ingen nattmänniska alls!

Casper kröp upp i sin våningsäng och sa till mig att jag skulle gå ut. Säga till dem där personerna som skjuter med raketer att de fick sänka volymen nu. Han somnade dock inom fem sekunder men annars hade jag givetvis gått runt i hela Klippan och förmedlat den informationen.....  

Jag sov till kl08! Sovmorgon för mig   

Blev en lång frukost och massa pluggande om kost och träning med min nya bok. Nu äntligen kan jag nog få ihop en till puzzelbit om hur JAG ska äta och hur mycket. Nu lyssnar jag bara på mig själv och min kropp. För många gånger har jag lyssnat på tips och råd från människor som säkerligen haft kostråd som passar dem. Men vi är alla olika så nu känns det riktigt bra.

Jag har räknat ut hur ca mycket jag ska äta varje dag och redan där kommer det bli en stor förändring.

Kommer bli ett väldigt spännade år och jag körde igång årets första dag med ett grottmanspass precis som förra året. Men idag tränade jag själv utan Malin som så snällt påminde mig innan idag att det var ett år sedan.

Grottmanspassupplägg är inte så svårt. Välj några övningar du vill köra. Jag valde 8 st olika övningar och sen väljer man hur många reps man klarar under 30sekunders jobb.

Egentligen ska man göra det 10 omgångar men jag kände att tiden inte räkte till så det blev Light och kortade ner det till 5.

 

´Samma övning gör man 5 omgångar 30sekunder jobb 30 sekunder vila. Klarar man de planerade repitionerna innan 30 sekunder tagit slut får man lite extra vila.

Sen går man vidare till nästa övning. När jag kom till squat med 24 kilos kettlebell tog det verkligen emot. Men oj vad glad jag blev när jag hittade rätt kontakt med rätt muskler direkt. Check!! Utvecklats med min hat-övning

 

Testade en ny övning idag som jag lätt sen ska testa med en större skivstång. Testade 17kilo med min lilla skivstång jag har hemma.


  Höfterna ska vara mer still och raka medans överkroppen och bålen ska jobba. Bara att tugga vidare....

 

En av många måltider idag blev denna grytan!

 

Som ännu en gång Inger tipsat mig om....  

 

Lätt, mättande och nyttigt!

 

Tårtan från Ljungbyheds condis var otroligt fin.

 

Det kommer dröja länge tills jag är sugen på tårta igen och även andra kaegor. Nu äter jag bra mat hela tiden och är mätt vilket gör att kaffe och kaega inte prioriteras. Iallafall några timmar   

 

Återhämtning är nästa steg på årets första dag....

 

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

 

Presentation


Jag är ensamstående tvåbarnsmorsa som vågar satsa på mig själv. Jag har stor karaktär och jag bryr mig inte om jantelagen. Jag kör mitt race och hoppas andra blir inspirerade.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ funktionellkropp med Blogkeen
Följ funktionellkropp med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se