Senaste inläggen

Av anki martinsson - 14 maj 2017 20:09

Jag säger det igen! Så tacksam för alla människor jag får lära att känna och träffa på.
Jag har otroligt fina vänner i alla åldrar och alla ger mig så mycket energi. Just nu har jag ingen i min omkrets som skulle kunna ta mina energi för jag har valt bort dem.
I fredags tog jag min ferrari och körde mot Krika för att hämta upp Towe. Fast vi körde inom nyvång för att hämta Eva. Eva diggar utestället nattkatten till 100% och jag skulle se om hon alltid stod upp för det stället. Så när hon satte sig tillrätta i baksätet och tog på sitt bälte så låste jag dörrarna och skrek INTERVENTION!! Nu ska vi åka till Ängelholm och festa loss på bahnhofbar!
Först blev Eva helt tyst av chock sen skrek hon ut NEEEJ! Hennes puls skenade iväg och precis innan hon la sig ner i fosterställning svängde jag ner på motorvägen mot helsingborg och ropa LURAD! Och så började vi asgarva allihopa och Eva kunde andas ut!
När vi kommer fram till slutdestinationen så får jag en flaska alkoholfri öl......jaja det funkar
Sen dansar vi loss, ja jag dansar och festar mer än gärna utan alkohol i kroppen INGA PROBLEM med det!
Vi sätter oss ner och de kör massa låtar från stenålder typ 70-talet. Och jag sjunger med i refrängen och så börjar jag lyssna på texten i övrigt. Men detta går inte ihop varför har jag sjungit AAAAFRICA i alla år?! Sen inser jag att....... äsch behöver inte gräva mer i det, jag fortsätter nog att sjunga AAAFRIKA......
Lyssna själva.....tycker det passar in iallafall

Tack för den kvällen brudar...jag festade till med salta nötter och en glasflask-cola.....stor skillnad på glas, plast och burk!!

 

Lördag morgon kände jag att jag ville mer än kroppen orkade. Så då var det att bara att rensa kalendern och göra om. Visst man kan göra andra besvikna och arga men när man känner att en förkylning är på G eller att om jag inte vilar nu kommer jag inte hålla ihop veckan som kommer. Och för mig är det fokus att hitta balans!! Mitt liv mina val!

Så därför blev jag så glad och tacksam idag när jag fick två mess som handlade om att två personer inte kom på utepasset idag för de behövde återhämtning! De gjorde ett val som kommer göra att de mår bättre. Inte valet att träna hårt för det ska eller bör man. Utan stopp och belägg nu mår jag såhär. Hur ska jag förändra mitt läge, jo idag behöver jag bara va och vila. Då har man lyssnat på sig själv och satt sig själv i första hand! Och jag kan garantera att det var inte någon latmask som var framme i detta läge för jag vet deras livssituation. Bra val!


Jag var lite sugen att sticka till gymmet men kände inte 100% peppad men när jag tänkte på powerwalk så kändes det helt annorlunda. Och sen när jag tänkte backintervaller då klaffade det perfekt!
Snörade på min skorna och traskade  bort till bjärsgårdsbacken. Tänkte på upplägget och skulle sänka mitt krav och vara nöjd om jag gjorde 5 hela backintervaller.
När jag började springa kände jag en styrka och en väldigt lätthet i mina steg. Så nä det blev inte 5 omgångar det blev 10omgångar som jag tänkt från början. Fint jämt tempo utan blodsmak i munnen eller känslan av att ge allt och kroppen helt död näääää så tränar inte jag.
Min bekräftelse på att jag utvecklas var pulsen idag. Pulsen gick upp i slutet av backen sen när jag gick ner så sjönk den väldigt fort till normalläge igen. För mig är det väldigt bra!! Allt kändes toppen och jag mötte även på några personer i backen som jag hejade på medans jag sprang......Lugnt, kötta men ändå balans! Riktigt nöjd! Så tanken är att söndagar kommer jag träna backintervaller för då har benen hunnit vila lördag efter en tung arbetsvecka.

 
När jag kom hem igen så blev den vanliga frukosten extra god när man har fått igång kroppen så tidigt på dagen. Körde in min bil sen lastade jag den med kettlebells, rep, gummiband, trx och massa annat roligt. Dags för ännu ett träningspass utomhus!


Jag känner en sådan glädje och WOW-känsla att jag kan få andra att kötta som de gjorde idag. Tillsammans gjorde de 6887 repetioner av olika övningar. Och det som imponerade mest var Stella även kallad "hihihi" hon kunde inte sluta fnittra efter hon gjorde detta! fatta hon gjorde 100rep två ggr....kolla filmen så fattar ni!


 
Hoppas hon aldrig glömmer detta utan inser vilken grym tjej hon är och fattar att allt är möjligt!

För 10 månader sjöng jag denna låt efter ett svettigt träningspass (därför jag ser litta sleten ut) vid hedgärdessjön när jag var hemma och hälsade på. Det är kul att se tillbaka för att förstå hur mycket som förändrats eftersom människor försvunnit ur mitt liv och så många har kommit in. Känsla kan bara beskrivas som halleluja!


 

Det är toppen att man har kompisar som har samma intresse som jag. Men eftersom jag inte får hänga med dem, kan bero på min ålder men tror dock mest det handlar om mitt fordon. Men skam den som ger sig.......jag tycker min passar in!

 

Får väl vara nöjd att jag kör fiat på jobb och sladda loss på grusvägarna i skäralid! Var lite sarkastisk av att jag var nöjd över bilmodellen fiat....brevbärare+fiat= Big no no no

 

Nä nu är det dags att återhämta sig för i morgon väntar ett riktigt spännande möte efter jobb! Så kul......

 

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

 

 

ANNONS
Av anki martinsson - 11 maj 2017 21:35

Varför hela tiden tänka ta bort, sluta med eller jag måste!
Istället varför inte bara TILLFÖRA!
Exempel när nån säger att nu ska jag sluta röka. Alltså fatta hur grymt svårt det är att sluta med ett beroende ett missbruk. Och bara kapa av helt och hållet är en riktig tuff utmaning.
Jag behöver inte förklara för någon och tror inte någon kommer säga att jag har fel för rökning är ju inget bra för kroppen. No NO NO....
Istället för att sluta röka med en gång så kan man byta tänk. Att tillföra något nytt som man inte brukar göra. Och då kunde träning eller motion vara en bra sak att tillföra. Säg att du börjar löpträna. Du får in det i livet och du känner att du mår toppen av det. Kanske tycker det är så kul så du anmäler dig till ett lopp. Du springer ditt första lopp och får en tid. Genast tänker du att detta vill jag bräcka och hur kan jag förändra det lättast. Ja givetvis träna mera men kunna andas bättre. Och då kanske moroten blir att du inser att rökningen kommer hämma dig vilket gör att du drar ner på ciggen. Resultaten kommer säkert förändras och din kropp kommer må så mycket bättre.
Du kanske har ett sockerberonde som är svårt att bli av med och du vill gå ner i vikt. Ja men här kan man lura hjärnan och få bättre tänk. Såklart tillför vi träning här med men så tidigt som möjligt på dagen. För visst höjs förbrännigen men känslan när man tränat är att man har svårare att äta skit resten av dagen för man vill inte att det passet man körde ska vara gjort i onödan. Samt att man blir hungrigare när man tränat och kanske tänker mer på att fylla tallriken med bra ren mat. Istället för att man käner sig trött tar choklad för att man tror att det piggar upp......för att du kanske är pigg hela dagen pga av endorfiner!

 

Jag var på gymmet vid kl07 imorse. Jag hade redan bestämt vilket upplägg jag skulle göra. Uppvärmning på roddmaskinen i 30minuter. Målet var att kötta på i 30minuter utan att dricka vatten. Inte kolla på mobilen om den plingar till. Inte klia mig i pannan när luggen är i vägen. Jag skulle även klara mer än 5517meter.


Första kilometern var riktigt jobbig alltså hjärnan försökte verkligen få fram latmasken. " äsch du är uppvärmd nu så varför fortsätta" "du kanske inte orkar styrketräna efteråt om du håller på så här i 30minuter" "hinner du verkligen äta frukost och kolla på netflix?"


Jag är så stolt för jag köttade på i 30minuter, stannade inte en enda gång. Gjorde olika tempohöjningar alltså intervaller. Ingen blodsmak i munnen ingen törst i halsen utan jag bara öste på! Jag kom lite längre denna gång och det blev 5797meter.

När jag ställde mig upp efteråt då kändes det i hela kroppen. Jag älskar roddmaskinen för i den använder man hela kroppen.

Optimal cardiomaskin om man är gravid eller efter graviditet.


Efter det gjorde jag 30-30-30-30 Alltså 10 reps ggr 3 omgångar på dessa övnigar!


 
Var dock ingen skön känsla att gå med dubbla uppsättningar regnkläder ( jo var skitväder idag ) i trappor och konka på post. Mina ben hade fått ett riktigt bra köttar pass!!
Så jag har nått 12756steg på jobb, rott 5797meter och styrketränat! JAG KOMMER SOMNA LÄTT SOM EN PLÄTT!
För de är även en grej som är toppen med att träna. Är kroppen trött så kommer inte tankarna hålla dig vaken utan när du landar på kudden så det over and out!
Så tips om du inte kan somna är att träna så din kropp är härligt trött eller meditera! Ja varför inte göra bägge!!

 

 

En annan sak som gjorde mig riktigt jaa riktigt förbannad är när människor med utbildning inom sjukvården ger sjuka människor korkade tips!!


Kommer absolut inte nämna några namn utan berättar detta för att göra er uppmärksamma att som individ är det väldigt viktigt att tänka till några gånger extra.


Har en vän som har förskjutet diskbråck så en nerv är i kläm. Fick rådet från en sjukgymnast att göra utfall med skivstång bakom nacken. WHAT!!!! Personen som är skadad brukar inte träna med skivstång för det första och fattade att det rådet skulle hen inte lyssna på som tur var. Andra människor som jag känner som har problem med ryggen typ diskbråck. Där har deras sjukgymnast sagt att träna INTE utfall eller squats på ett tag.


Höftlyft och bygg upp coren i lugn takt!


Det är din kropp och du ska lyssna på den!
Vi får så mycket information överallt ifrån just nu men vi är inte så bra på att ta reda på om det stämmer.
Som denna kommentaren flera har sagt till mig: JAG SKA SLUTA ÄTA KOLHYDRATER FÖR GLUTEN ÄR INTE BRA!
Blanda inte ihop informationen!! Gluten finns i spannmål som råg, korn, dinkel och vete. Det finns i exempelvis bröd, mjöl, flingor, skorpmjöl, pasta, bakverk m.m
2 av 100 personer i sverige är glutenintoleransa.....


Jag har en lättare intolerans för jag kan äta det men min mage blir uppsvälld, känner mig trött och magen funkar sämre några dagar i rad. Så jag undviker gluten!
Men det finns massa andra kolhydrater som inte innehåller gluten. Som potatis, sötpotatis, broccoli, morötter, ris , quinoa m.m
Så nä sluta inte äta kolhydrater för hjärnan behöver kolhydrater för att funka! Men välj bra kolhydater.
Ikväll var jag sugen på köttsfärsås och spagetti men spagetti får min mage att förändra hålen på skärpet imorgon bitti så jag väljer detta istället!

 

Riktigt gott! Och jag har en matlåda till job imorgon....

 

Dags att återhämta mig på kudden......För sömn är lika viktigt som att träna och äta rätt.

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

ANNONS
Av anki martinsson - 9 maj 2017 19:54

Innan har rådet varit att röra på sig så stegräknaren visar 10000steg men nu har rådet ökat till 15000steg. Handlar väl egentligen om att vi äter mera nu eller skitmat är så mycket mera lätttillgängligt än innan. Och vi har jobb som inte är funktionella för kroppen. Stillasittande jobb framför en skärm är inte optimalt. Så varför inte bara skaffa en stegräknare och häng den på höften. Gör det till en rolig utmaning. Det behövs så lite för att förändra livet! Men som sagt det är bara upp till sig själv och ingen annan.

Idag VALDE jag att stanna hemma och träna ben i mitt hemmagym och inte köra iväg till gymmet. Jag hade inte nått mina 10000steg på jobb idag. Så efter träningspasset gick jag en omväg för att hämta mitt paket på kvantum som innehöll proteinpulver. En promenad eller cykelrunda efter ett träningspass hjälper till med en snabbare återhämtningen.

Finns alltid möjligheter till att få in den där livsviktiga motionen så kroppens ska må som bäst.

 

Mitt benpass idag varade i ca 45min. I dessa övningar måste man verkligen tänka på att jobba med coren, balansen, andas rätt och hitta en punkt att fästa blicken på. Annars tappar man lätt balansen och kontakten med rätt muskler.

 

Kvällens mat blev en omelett på två ägg och äggvita plus lite rester av tacoköttfärs. 

 

Och såklart grönsaker!

Tog mig 5minuter att göra  

 

Kanske slänger ihop en bananpannkaka sen om jag inte däckar i badkaret!

Japp jag äter ca 11ägg per dag......bästa proteinet som finns!

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!
 

 

Av anki martinsson - 8 maj 2017 20:20

Jag får ofta höra att laga mat är tradigt. Att det är svårt att komma på något. Vilken mat ska man äta? 

Jag kan förstå att det är väldigt enkelt och lätt att beställa mat. Det går snabbt och de blir mindre planering och ingen direkt disk efteråt. 

Och så stressat samhälle vi lever i så hur ska vi få tiden att räcka! 

Mat som vi beställer är oftast inte bra mat och rätt så dyr. Nu snackar jag om snabbmat som hamburgare, pizza och viss kina mat. Men visst det är bekvämt och lätt men hur mår man efteråt??

Jag brukar inte äta snabbmat men såklart händer det. Men jag vet att jag mår inte vidare efter det! Svullen mage och det visas tydligt i ansiktet nästa dag. 

Så även om mina dagar är lika fulla som alla andras så väljer jag att göra bra VAL!

Det behöver inte vara så svårt det gäller bara att planera.

Kvällens mat blev detta

 

Köpt en grillad kyckling och frysta wokgrönsaker. När jag kom hem efter jobb hade grönsakerna tinat och jag wokade dem med kokosolja. Tog mig ca 5 minuter att fixa dagens kvällsmat och jag blev proppmätt! Blev även spenat, tomat och gurka!

Så proteinet fick jag från kycklingen. Kolhydrater från broccoli och morötter. Fettet kom ifrån kokosoljan! TADAAAA väldigt simpelt!

 

Det finns bara en sak som du äger och det är din kropp! 

Hur du tar hand om din kropp är bara ditt ansvar. Pratar du skit om din kropp, respekterar du inte din kropp, föder du den med fel mat? Det är bara ditt ansvar!! Skyll inte på¨det ena eller andra utan förstå att det är bara dina val som du gör som kan förändra hur du mår! 

 

Tanken att "jag börjar på måndag" slopa den tanken för vad hjälper den? Utan förändra ditt tankesätt och gör det nu!! Ingen tackar dig i framtiden eller i dåtiden. Finns bara en tid som är relevant och det är JUST NU! 

Och viktigast av allt är att göra sina val utifrån sig själv! Inte vad andra tycker eller av rädsla.....

 

Så för att förstå hur man ska må bättre och våga tro på sig själv behöver man jobba med sin självkänsla. Många har bra självförtroende men självförtroende är något som du får av prestation. Exempelvis du lyckas jätte bra på jobb eller med någon idrott. Men självkänsla är hur du mår inom dig. Att du är nöjd med dig själv. Är stolt över dig själv och inte söker massa bekräftelse från andra utan det räcker med ett välbefinnande av att våga se sig själv!

 

Finns en bra kille som kan förändra och få en att tänka annorlunda! Han heter Raymond Ahlgren och han har massa klippa på youtube! Kolla in detta

 

En annan sak för att må bra är sömn.......väldigt viktigt så jag ska meditera och somna med bra tankar inför morgondagen!

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!
 

Av anki martinsson - 7 maj 2017 20:24

Så häftigt att se andra människor våga testa något nytt! Varje gång jag håller utomhusträningspass dyker det upp nya ansikten. Och varje gång fylls jag av sådan glädje att jag kan få andra att våga må bättre. Det är ett stort steg att testa något nytt men de personerna som köttade idag gjorde det utan problem. Dock kanske de har lite problem imorgon med "skön" träningsvärk   

Grymt bra jobbat allihopa!

 

Känns så skönt att solen värmer och man har nästan förträngt vintern åter igen. Och idag fick jag till en halvtimme med lugn och ro på solsängen.

  Fy bubblan vad jag gillar snapchat! Om man känner sig sleten kan man altid ta ett foto på sig själv med filter och lura sig själv!   Tips från coachen! 

 

I tankarna fanns att jag skulle köra till gymmet när kidsen bytt förälder. Men nääää jag behövde det jag behövde mest POWERWALK! I med bra musik i öronen och bara gå får mig att hitta de där bra tankarna! 

Och träningspasset fick bli ca 20minuter i mitt hemmagym, trx och min kropp givetvis!


  Core core och åter core är det viktigaste! Det är kärnan för att få en bra balans i kroppen.

Även rörelser som mjukar upp kroppen.....


 

Kvällsmaten idag blev kycklinggratäng.......så enkelt! Stek kyckling, krydda med curry eller kryddan du gillar. Häll det i en form och sen ta två konservburkar med kokosmjölk plus lite mera krydda. Häll på lite ost och sen in i ugnen på 225grader . Jag har sötpotatis som kolhydrater. Sallad och tomat! Kyckling är proteinet och kokosmjölken är nyttigt och bra fett. BRA MAT! 

 

 

Nä nu håller jag kväll och är själisk! 

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

 

 

Av anki martinsson - 6 maj 2017 19:16

I torsdags var jag så snabb med min postrunda att jag hann  ringa en arbetskollega som inte jobbat på posten så länge och erbjöd mig att hjälpa henne. Hon blev givetvis glad och jag vände min cykel mot västra delen av Klippan och trampa dit! Jag fick några gators post och reklam levererad i min framväska på postcykeln. Jag har inte delat ut post på detta området så många gånger men eftersom jag har jobbat med det så länge så sitter allt i ryggraden. Liksom en enkel match, inga problem alls........OMG! Näää det blev det inte!

Jag cyklade på lillskogsvägen och skulle cykla in på nygårdsvägen men missade och gjorde en usväng. Vad jag missade då i asfalten var ett stort hål. Hann inte veja och samtidigt som framdäcket körde ner i hålet tänkte jag fy fan vad detta kommer göra ont i ryggen för jag hinner inte ställa mig upp. När jag tänkte den tanken så blev det som en katapult eller som en stor explosione i framväskan. Posten och reklam flög rakt upp i luften och låg utspridd över hela gatan! Har aldrig varit med om detta någon gång sedan jag började jobba på posten 2004. Har ju vält ett antal gånger men det är inte samma utan detta var helt otroligt. Sen kröp jag rundor på en stor gatan och försökte samla ihop allt för kan säga att det blåste också. Reklam blåste in i trädgårdar men posten höll sig lagom still för att kunna greppa tag i det. Men sen stod jag där med post hullerombuller och jag visste inte hur gatorna kom. Fick en lättare smak av panikångest och tanken VARFÖR skulle jag vara snäll och hjälpa  

Men efter 5 minuter hoppade jag upp på cyklen igen och delade ut posten troligtvis rätt  

Jag har kanske ett monotomt arbete och gör samma sak men det händer alltid något varje dag. Som detta! Varje år blir man lika chockad över hur hamnade jag här?!


 

Idag fick jag ihop ett litet pass imellan att springa ut och in med hinkvis med vatten. Fullt med barn och vattenkrig det kan inte bli en bättre start på sommaren. För vi håller tummarna att den stannar kvar nu!

Jag värmde upp med att göra benpyramiden jag la ut sist. Sen letade jag upp tabata på spotify och körde några olika övningar.

När jag har barnen blir det ju mycket hemmaträning och då är det optimalt att träna med gummiband. Dessa gummiband finns på rusta för 149kr!

 

Väldigt enkelt att ha hemma!

Några gånger tabata!


Imorgon kör vi igen Välkomna!

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!


 

 

Av anki martinsson - 4 maj 2017 20:16

Här är ett träninspass med mest fokus på ben. Väldigt enkelt men kan bli väldigt jobbigt. Helt beroende på vilken intensitet och tempo du håller! Värm upp med att dansa loss till någon bra låt du diggar. Eller starta benpyramiden i lugnt tempo så musklerna värms upp under tiden.

Detta är ett pass som du kan köra hemma närsomhelst. Det du behöver är din kropp och ca 20-30min! Så kom igen upp och hoppa! Släpp dina matriella saker du håller i just nu och få till det där träningspasset du vill orka med men så ofta förtränger! 

 

Dagens pass är en BENPYRAMID!

 

Du gör:

20st Squats

20st Utfall

20st Utfall åt sidan

20st Höftlyft

 

15st Squats

15st Utfall

15st Utfall åt sidan

15st Höftlyft

 

10st Squats

10st Utfall

10st Utfall åt sidan

10st Höftlyft

 

15st Squats

15st Utfall

15st Utfall åt sidan

15st Höftlyft

 

20st Squats

20st Utfall

20st Utfall åt sidan

20st Höftlyft

 

Alltså 20-15-10-15-20

 

Tänk på att spänna magen, fokusera med blicken rakt fram, sträck på dig, tryck upp rumpan med hjälp av baksida lår i alla övningarna. Lugnt tempo med kvalite!

 

Efter benpyramiden är det fokus på mage!

 

30st Russin twist

15st magdrag

20 Russin twist 

10 magdrag

 

Som avslutning gör du 10st burpees eller tills du inte orkar mera!

 

Alla övningarna finns på denna filmen, kolla in och kötta sen!


 

 

Dagens matlådor blev detta!

 

Sötpotatispommes, kyckling, morötter och ärtor! Clean food och jätte gott!

 

Kom igen KÖTTA NU! 

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

 

 

Av anki martinsson - 3 maj 2017 22:04

Kan säga att det är lyxigt att cykla rundor på sitt jobb idag när solen stekte! Och det var ännu skönare att trampa bort träningsvärken efter gårdagens benpass. Känner mig nöjd att jag varierar och utmanar kroppen så träningsvärken dyker upp imellanåt. Behövs ju inte träningsvärk för att utvecklas men det är en nice känsla!
Efter jobb idag så hade vi avslutningsmiddag med Ljungbyheds gymnasterna på SKÄRALIDs restaurang!
Alltså vilken ära att få lära känna dessa människor. Så mycket roliga historier och erfarenheter de berättar!

Kommer sakna dem hela sommaren men jag vet ju var alla bor så jag har koll på dem ändå ;)
Vi åt en jätte god buffe' och såklart blev det kaffe med kaega!

Så otroligt mätt jag blev!
Fick lämna sällskapet lite efter kl18 för barnen skulle till scouterna. Ja de hade fått var sin portion pannkakor med sylt och grädde.....kostade endast 130kr!!!!!!! OMG.....höll på att svimma! Inte för att jag är snål utan fatta hur många pannkakor jag själv hade kunnat baka för det priset! Haha
Men det glömde jag fort för när vi gick mot parkering mötte jag en kille och han tyckte nog jag var snygg för han slutade inte glo förrän han gick rakt in i en trädgren och ropade Aj! Dagens bästa garv! Hahaha

Har även lagt upp tre hemträningsprogram för en underbar vän. Så nu ska hon Kötta som bara den!
Är det någon som vill ha hjälp med träningsprogram eller tips så kommer jag lägga ut flera på min blogg. Annars är det bara att höra av sig så hjälper jag gärna! Jag älskar att inspirera och förändra...Love it!

Over and out!

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

Presentation


Jag är ensamstående tvåbarnsmorsa som vågar satsa på mig själv. Jag har stor karaktär och jag bryr mig inte om jantelagen. Jag kör mitt race och hoppas andra blir inspirerade.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ funktionellkropp med Blogkeen
Följ funktionellkropp med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se