Senaste inläggen

Av anki martinsson - 28 september 2017 22:19

Jag är inte den personen som väljer att rösta på ett parti. Sen sätta mig i soffan, zappar med fjärrkontrollen och gnäller på att politikerna inte gör något.

Jag är även inte en person som sätter mig anonymt bakom ett tangentbord och skriver saker på nätet som jag tycker men inte vågar stå för i verkligheten.

NÄ NÄ NÄ det är inte jag!

 

Såklart röstar jag på ett parti när man får chansen men jag förstår att jag som människa behöver tillföra något för att det ska bli förändring. Så rulla tummarna och överlåta saker till andra är inte tillåtet i min värld.

Jag skulle aldrig skriva något elakt till nån på nätet. Gillar jag inte något så väljer jag att sluta följa men att tillföra negativa kommntarer gör ingen nytta!

Det jag menar är att det gäller att granska sig själv hur man är som människa.

Det du sänder ut får du tillbaka dubbelt! Väljer du att sända ut godhet eller bitterhet?

 

Allt handlar om att bryta ett mönster och göra på ett sätt man inte gjort innan.

Först då kan man förändras och utvecklas!!

Jag har många visioner om hur livet på denna planet ska bli bättre för så många. Jag vill verkligen göra mitt yttersta för att det ska bli en förändring!

 

Ibland känns det väldigt jobbigt när Trump sitter i sin sandlåda och kastar sand på Nordkoreas ledare ( och nä orkade inte googla hans namn ) som sitter i sin sandlåda. Vuxna män som beter sig väldigt märkligt och har tillgång till saftig ammuition!

Vad har detta att göra med min blogg och mina visioner?!

Men för att fixa tänket och få så många som möjligt att må bättre och fatta att denna planet är värd att kämpa för då behövs det bryta mönster.

 

Det som förändrat mig som människa är att min självkänsla har blivit grymt starkt och mina tankar är 95% positiva!

Självkänsla är inte samma som självförtroende!!!

Självkänsla är när du tror på dig själv och du "pratar inte skit om dig själv" eller helt enkelt du vågar göra saker utan tanken av vad andra ska tycka, inte infinner sig! När du kan gå förbi en spegel och vågar älska det du ser. Även fast du inte har en fejkad-instagram-kropp!

 

Mina träningspass handlar först och främst att stärka den som tränar mentalt! Ändra tänket!

Se sig själv på ett nytt vis! Inse att alla går igenom motgångar och lära sig tackla de med tacksamhet.

Finns inga prestationer som ska uppfyllas, finns inga tävlingar. Utan alla är lika VIKTIGA och ingen skall känna sig utanför!

Och det viktigaste av allt det ska vara KUL! För varför ska man göra saker i livet som inte är kul?????

Det är väl slöseri med tid??

 

Jag tränar människor i alla åldrar och snart även yngre barn.

Ska bli så häftigt att se om min vision funkar på barn. Att jag kan lära dem att hitta sin inre styrka och den viktigaste tävlingen de ska uppleva är att tävla med sig själv. Ingen press av att prestera utan få in träning i livet och att det ska vara skoj. Lära sig fungera i grupp och lyssna på varandra! Häftigt om man kan lära barn redan i den åldern att hantera konflikter helt enkelt kommunicera på ett bra sätt.

Som sagt jag har massa visioner och bra tankar. Men allt som jag varit med om de senaste 14månader hade aldrig hänt om jag inte haft massa underbara människor bakom mig. Det jag håller på att bygga upp alltså Funktionell KROPP hade inte funnits om jag inte haft stöd och hjälp av andra! Är det något jag har lärt mig är att man ska aldrig ta någon för givet eller tro att man klarar sig själv! ALLA ÄR VIKTIGA! Så TACK!

 

Så idag 28september ( även min pappas födelsedag ) så nådde jag en milstolpe i mitt liv, en av mina drömmar slog in!

JAG ÄR SÅ GLAD, LYCKLIG OCH TACKSAM!

 

Mitt motto JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR kommer nu även att synas i verkligheten och inte bara på nätet!

För några månader sedan kunde jag bara drömma om att få flytta in mina träningspass i en lokal. Nu har jag tillgång till en jätte fin lokal och med lokalen ingick visst också nya underbara vänner!

Kramar, skratt och människor med samma tänk! LOVELY!

Och jag kan nog inte tacka A-tec grafiska tillräckligt för detta suprice jobb på min bil. Lämnade över bilen och litade helt och hållet på Andreas och company. Och resultatet blev super duper! Så häftigt att allt är reflex färg så jag syns på natten också........Kanske kommer och jagar nån och tvingar på nån burpees!!!   

 

Om du har 1timme och 30min över då kan du enkelt göra ditt liv så mycket bättre om du kollar på denna dokumentär!

Om du inte tror på det så är du välkommen hem till mig så ska jag visa att det funkar!


Så nä mitt liv handlar inte om mig utan det handlar om VI! Det jag väljer att göra det jag vill göra bättre handlar inte om mig utan koppla ihop så många som möjligt. Och det är så vi kan få bort ondskan ur sandlådan. Att vi själva rannsakar hur vi är som människor och sen inser att man har val hela tiden i livet. Och man kan välja att göra bra val eller mindre bra val!

 

Och nu är mitt val att fortsätta framåt och vara tacksam för precis allt!

Ska bara stanna upp lite och meditera...........denna är bra! Lyssna och lär dig något du inte visste innan. Eller du kanske redan har fattat det!


JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

ANNONS
Av anki martinsson - 11 september 2017 20:19

Har sagt flera gånger hur viktigt det är att leva JUST NU. Men det är också så viktigt att stanna upp och vara tacksam . Jag hade inte pallat att jobba över tre timmar idag på mitt postjobb om jag inte hade fått den där extra energin i kroppen av alla fina människor jag mötte förra veckan.

Visst är det häftigt att jag träffade ungefär 50 människor förra veckan som ville träna för mig! Och alla 50 gav mig det där leendet! Det där ärliga leendet som man får massa energi av!

I onsdags var det dags för att träna mina seniorer igen och det kom massa nya. Sammanlagt var det 25st som köttade på i Ljungbyheds idrottshall!

 

 

Sen körde jag mot KungFu lokalen och hade ett funktionellt träningspass för dessa brudar!

  Det bästa med det passet var när vi var klara och bara låg ner på mattan och snacka. Visste inte hur man skulle skölja musslor rätt, men det vet jag nu....om jag någonsin skulle få för mig att laga till det. Men tack för kunskapen JAG LÄRDE MIG NÅGOT NYTT!   I like it!

 

Torsdagen var det dags att få träna ett gäng som redan kände varandra väl. Vilket gör att det blev många skratt och de öste verkligen! Klippans kungfu!

 

Jag behöver nog inte förklara något,räcker se på bilden! VILKEN ENERGI!

 

Fredagen blev det även fredagsfys med några brudar!

Lokalen fylldes även på söndagen med massa människor och flera nya vågade testa på.

 

 

Saker jag vill sprida med mina träningspass är: känna gemenskap, stärka självkänslan, bli starkare, växa inifrån ut, våga och ha jävligt skoj! Och det känns som jag är på rätt väg!

 

Många vill träna för att bli smalare eller för att bli "snyggare". Det är inget fel alls men när man  inser att kroppen är som ett puzzel och många bitar ska fungera ihop för att lyckas. Då gäller det att verkligen hitta något som är kul. Man får en wow känsla och bara vågar mera!

Då är det inte viktigt vad vågen visar eller om man klarade lyfta mer än nån annan. Det viktigaste är att må bra inifrån och ut!

 

  Jag vet vad mitt syfte är! Vad är ditt?

 

Nu är jag inne i en period igen där jag äter väldigt rent. Ja inte igår då åt jag en stor kebabtallrik, det var så gott! Och jag njöt!

Min kropp är min och ingen annans vilket gör att jag bryr mig inte ett skit hur andra äter eller vad andra gör. Ett av mina problem är att jag får jätte lätt finnar av fel mat. Hur kul är det att vara 35 år och se ut som en fjortis?! Men jag vet mycket väl varför och det är min känsliga mage. Så nu har jag i mer än en vecka uteslutit gluten och socker. JAG MÅR SÅ BRA!

Har ingen längtan av att äta produker som innehåller det jag skrev innan. Min mage funkar så bra och är inte svullen. Jag är pigg och glad! Och det bästa av allt var när jag åt en apelsin så kände jag fruktosen i apelsinköttet betydligt starkare än jag brukar.

Jag gör inte detta för att gå ner i vikt utan för att få en bättre fungerande mage. Det är ingen diet det är helt enkelt kost som passar mig!

 

Förra söndagen hade jag fixat rawchokladbollar till fikat efter passet. Och många frågade efter receptet.

Bara att  mixa ihop allt, in i kylen sen rulla det i kokos. Tadaaaa jätte gott!

 

Som rubriken lyder: Den personen du vill vara om 5år formar du idag!

Jag kollar inte på nyheterna så ofta. Jag läser inte expressen, aftonbladet eller skvallertidningar. Jag tror inte på rykte om jag inte är helt säker på att källan är trovärdig. Jag ifrågasätter mer än tar något förgivet. Jag tar reda på kunskap. Jag är tacksam. Jag umgås bara med människor som är rätt för mig. Jag följer min magkänsla. Jag förväntar mig inget av nån. Jag tar aldrig på mig "offerkoftan". Och jag gör mina val i livet!

Jag tycker jag är på bra väg och jag vet att varje val jag gör formar mig och utvecklar mig. Så vägen till att bli den personen jag vill om 5år startar redan idag.

Om man nu har turen att leva länge då ska man ta till vara av varje sekund! Och som Mark Twain skrev: Två viktigaste dagarna i ditt liv är när du föds och du vet varför!!

 

 

Nä nu behöver jag hitta inre lugn.....tips på meditation ( det är inget farligt )

Jag har aldrig klarat att lyssna klart för jag somnar för lätt av denna meditation! AMAZING!

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

ANNONS
Av anki martinsson - 3 september 2017 21:02

Varje måndag i några veckar har jag haft underbara dejter med en man. När barnen somnat i sina våningssängar. Värmde jag en kopp the lutade mig tillbaka i min fåtölj och kände att vintern var på väg. Men det blev för intensivt så vi ska ha en paus och träffas åter igen år 2019. Man ska ju inte stressa in i något för snabbt och verkligen om man han själv inte ens vet om man heter Snow eller Sand!! Nä usch mytomaner har man redan upplevt så jag avvaktar lite men vad ska jag göra en hel timme varje måndag nu då.....

 

Ja jag vet jag tyckte bara namnet Game of thrones lät väldigt löjligt innan jag själv blev fast i serien. Är väldigt avundsjuk på er som inte sett några avsnitt.........spoilervarning NÅGRA DÖR!!!

Japp nu kommer måndag bara bli vanlig måndag.....  

 

Jag har gjort en förändring i mitt liv som känns helt naturlig nu och det tog bara 14dagar. Jag försöker alltid välja cykeln vart jag än ska. Jaja överdriver inte nu och cyklar till väla men till affären, jobb och kompisar.

Jag hade även bestämt att jag skulle klara gå minst 100000steg denna vecka. Och det klararde jag utan problem. Och där ska jag vara riktigt nöjd! Och det är jag!

Veckan som varit har varit en återkoppling med mig själv.  Lärde mig att min kropp presterar sämre på morgonträning i gymmet om jag äter för lite kolhydrater kvällen innan. Jag lärde mig av mitt nästa träningspass där jag fokusera på att göra squats med olika vikter med kettlebells hur bra kontakt jag hade med rätt muskler. Fokuserade på att göra rörelsen rätt och att koppla på alla musklerna. Kändes toppen eftersom jag har ingen som skriker på mig när jag tränar utan jag kollar i spegeln, filmar och kollar, kollar och gör om och rättar till.

Jag är ju en slags träningsnörd och försöker gnugga varje övning tills jag kan få till vinklar och rörelser rätt. Rätt ska vara rätt så enkelt är det! Men jag låter det också ta tid! Varför stressa när JAG bara tävlar mot mig själv.

Det är faktiskt en befrielse när man inser att när jag utvecklas och "lyckas" då känner jag bekräftelse inifrån. Jag tränar inte för att bryr mig vad andra tycker om mig,jag tränar för jag KAN!

 

Jag har möjligheten att efter mitt vanliga postjobb lägga mig i soffan och glo på dumburken eller en fyrkantig smartplatta. Visst jag gör det när jag behöver stänga av tankar och bli själisk. Obs det är skillnad på att vara själisk och självisk! Fundera på den ett tag!!

 

Jag väljer att få vara med om något underbart istället för se på tv!

Det kunde ha varit slut för i år. Jag kunde ha gett upp men det handlar inte om mig det handlar om VI!

Tänk att för några månader stod jag och försökte klura ut hur jag skulle kunna inspirera vidare med mina träningspass inomhus. Och bara PUFF så står jag tillsammans med toppen människor inne i en jätte fin lokal och kan kötta vidare på min dröm!

 

Idag var det Funktionell Kropps första inomhuspass   Vilken lycka och helt ärligt det bästa var efteråt! Kaffe, kaega ( rawchokladbollar )och sköna samtal i en mjuk hörnsoffa. En av mina drömmar och gud ni ska veta hur många drömmar jag har men en som är väldigt viktig för mig och det är att sprida gemenskap. Att visa att alla får vara med! Vi tränar inte för att bli smala, bäst eller snyggast. Vi tränar för att bli bättre människor och hjälps åt för att sprida glädje.

Om jag lyckas inspirera en eller två människor på denna planet så de mår bättre då har jag verkligen lyckats! Få inte dåligt samvete för det är krig i andra länder eller den ondska som finns. Gör istället något bra där du är just nu. Behandla olika kön lika, reagera när något ur din mun har en ton av fördom i sig och tänk hur den sårar andra. Vinka på din granne fast du är stressad till dagis. DET DU SÄNDER UT FÅR DU TILLBAKA! Öppna den där skallen, tänk positivt och reflektera hur just du är mot andra och bry dig INTE hur andra är mot dig. För du kan inte förändra andra utan endast dig själv!

Jag väljer hellre att stirra mig blind på en kullersten än glo på tv. Jag har verkligen lyckats lära mig att se skönheten i ALLT!

 

Jag har även lärt mig hur vi alla reagerar olika i krissítuationer......Lördag förmiddag var jag på brunch/knytkalasfrukost med tre av mina arbetskollegor. Tre underbara brudar som är ca 10år yngre vilket gör att jag blir en tant. Men som tant har man vissa fördelar......de får fixa käket och  jag latade mig i soffan. Men det kanske jag inte skulle ha gjort för det jag fick som straff sen för min lathet fick Amanda skrika  så finporslinet nästan sprack!

Hela bordet fylldes med massa käk. Kopparna fylldes med nykokt kaffe och det blev tugg och snack. Ina hade stekt baconen perfekt knapriga. Jag tog en bit bacon och tuggade och svalde. Förde min kopp med kaffe som jag hade druckit flera klunkar av redan ( omg jag spyr lite nu ) mot min mun och drack. Första tanken var: har jag tappat bacon i min kopp men det kändes inte riktigt likadant. Spottade ut det som hamnat i munnen och jag hoppar till när jag ser vad det är. Skriker och springer in på toaletten och spyr lite lätt i handfatet! Hör hur nån skriker som en jävla siren och två andra viker sig av skratt! Jag sköljer munnen går tillbaka till bordet och Amanda som inte blivit utsatt för något fortfarande skriker!! Alltså tänk er en riktigt  stel gammelgädda och istället för att det är en fisk så var det en gammel-spindel!

Var den kom ifrån är ännu ett mysterium men det vi lärde oss var hur Amanda reagerar i kris!

Hon skriker och steget till att lägga sig ner på golv och låtsas vara död var inte långt ifrån!

Hör fortfarande hur länge vi garva åt detta och jag kommer gå igenom porslin och kaffekokare nästa gång det bjuds på mat hos Jenny!   Men tack för dessa underbara KVINNOR!

  Bilden är tagen innan vi satte oss ner. Det jag vet idag visste jag inte då! Och så det med just nu! Det jag vet nu visste jag inte då så varför älta att jag borde vetat bättre! Nä gör som jag: Kavla upp armarna, borsta bort gruset på tröjan och älska den människan som gjort dig mest illa mer och mer för varje dag som går! För vänder du ilska mot kärlek så vinner du!

Och sen skit i vad alla andra tycker om dig. Hade jag brytt mig om vad andra ska tycka och tänka då hade jag inte varit där jag är idag! För jag tänker produktiva tankar som för mig framåt!

Och jag slutar aldrig hoppas....nä jag ger aldrig upp hoppet för den/det man älskar!

Jag finns kvar när du hamnar på botten......Jag håller alltid vad jag lovar och kommer aldrig försvinna.

I still praying for you!

Jag har fått så mycket kärlek och omtanke av mina fina vänner. Men helt ärligt det bästa som verkligen slog allt denna veckan var när jag stängde av ljudet på mobilen. Jag och mina två pågar trängdes ihop i soffan och kollade film tillsammans ikväll! Perfekt avslutning på en perfekt vecka....jo man kan använda ordet perfekt för i mina ögon var det det!

Snart är mina barn så stora att jag sög åt mig av varenda sekund och levde verkligen i nuet!

Om de bara visste hur mycket av allt jag gör i mitt liv är pga dem! Jag vill visa dem att alla  drömmar kan bli sanna. Att man ska inte vara rädd för att våga! Och att livet är deras och ingen annans! Min största dröm i livet är att få mina barn att älska sig själva och få en bra självkänsla redan från tidig ålder!

Barn gör inte som vi säger Barn gör som vi gör!

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av anki martinsson - 27 augusti 2017 20:45

Om du har en dröm, vision eller mål som du brinner för. När du känner att det får dig att fatta vad som är meningen med livet. JA!!! Då behöver du faktiskt bara göra en sak och det är att TÄNKA POSITIVT! Och då menar jag inte att man ska tänka Åhh jag är så lycklig Åhh jag mår så bra. Jo det kan man ju också göra och vara tacksam. Men just att man dagdrömmer och fyller skallen med saker man vill uppleva. Saker som gör att man glöder.
Exempel om jag tänker: jag kommer vara singel hela livet för nä ingen som vill ha mig.
Ja då sänder jag ju ut negativitet och får samma tillbaka.
Istället tänker jag: jag kommer träffa en underbar man som har utvecklats lika mycket som jag och vi är på samma våglängd!
Japp han kommer dyka upp men just nu känner jag inget behov och mår riktigt bra i mitt liv.
Samma sak är det med visioner jag sett framför mig. Mitt företagsnamn som jag brinner för FUNKTIONELL KROPP! Jag ser så många möjligheter jag ser vad jag vill göra och utveckla. Och idag när jag kom in i träningslokalen och de frågade om jag var blind. Jag vände mig och det blev ett litet skrik och ett hopp av lycka!

Känns hela tiden som jag precis har börjat. Men ju mer jag lär mig i livet förstår jag hur mycket mera det finns att lära mig!
INGET ÄR OMÖJLIGT! Det är bara du som styr dina möjligheter!
Och allt styrs av den där saken innanför pannbenet! HJÄRNAN
Mata hjärnan med bra tankar.
Rensa bort människor som fyller dina tankar med negativitet. Gör dina val ifrån hjärtat!
Ställ dig inte i kön och följ alla andra. Var unik!
Och det viktigaste: VEM BESTÄMMER ATT DU INTE KAN!?
Absolut ingen alls!

Kommer möta människor på din väg som vill förstöra men var tacksam för de kom in en kort stund för det finns alltid en anledning varför. Men anledningen får du fundera ut och lära dig av.

Nu kör vi på fast sommaren varit tradig och hösten snart är här!!
Bryt mönstret du alltid gör och chocka dig själv!

JAG KAN JAG VILL JAG KAN

Av anki martinsson - 27 augusti 2017 08:25

Jag har tänkt det och du har garanterat tänkt det! 

Om jag var lika rik som den där kändisen och hade råd med egen kock, egen pt, egen städerska, egen barnflicka då DÅÅ hade jag också haft den där perfekta kroppen som hen har!

VAD ÄR PERFEKT FÖR DIG?! 

För mig finns inte något som är perfekt. Vems ögon vems känsla bestämmer över vad som är perfekt?! Var bara tvungen att googla ordet perfekt och fick dessa orden framför mig!

Jag eftersträvar  inget av de orden ovanför för då känns det som jag inte kan utvecklas längre. Om jag skulle vara nöjd och tänka fy fan vad jag är tiptop eller fullkomlig hade jag nog spytt lite lätt ur mina öron. 

För det är inte jag och då hade jag tappat bort mig själv. Vågar jag inte se mina brister då vågar jag ju inte heller utvecklas. Jag kan använda ordet perfekt när jag hamnar på kudden och känner att jag gjorde det bästa av denna dagen innna jag somnar. Att jag gjorde det bästa av de redskap jag hade just då. Den dagen jag inte hackar på mig sjäv för jag borde veta bättre. Men som jag skrivit innan DET JAG VET IDAG VISSTE JAG INTE DÅ! Så skaka av mig det förgångna, tänk på det jag vill uppleva men när det blir för stormigt inombords hitta tillbaka till JUST NU! 

Så nä livet blir inte lättare för du har pengar och du kan betala för att andra ska fixa din mat, passa dina ungar eller få dig att svettas. Det är ju ändå du som styr din hjärna dina tankar din vilja!

Min passion och min glöd är att få så många att hitta sin inre styrka. Och det gör jag genom att få andra att träna samt så ser jag varje människa. Jag lyssnar och bryr mig! Jag försöker komma på lösningar och gräva djupt i varje människa för att vända på stenarna. Jag lär mig extremt mycket om andra, mig själv och hur människan funkar. Blir koko på människor som tror att det jag gör handlar om pengar. Visst det är min stora dröm att kunna tillföra massa till andra människor och ändå klara av min vardag med att betala hyra, mat m.m Men det är inte det som är prioett utan min största inkomst så vardagen flyter på är postnord. Och jag går alltid dit med ett leende för jag vet att jag möts av kramkalas direkt jag öppnar dörren. Tänk att få så mycket kärlek på jobb! 

Jag och Jenny klickade direkt hon började jobba på posten. Vi är två brudar som lyser och har riktigt mycket skinn på näsan. Vi skrattar alltid och räcker att vi hör en ton så börjar vi sjunga. Nu i fredags körde vi loss i lunchrummet när nästan alla hade stuckit hem. Chefen satt på sitt kontor och tyckte idol audition hade kommit till klippan! Vet inte om han tyckte vi var bra eller var lite sarkastisk. Men det sket vi i för vi bara KAN VILL OCH VÅGAR!


  Jenny är bara en av flera som gör att varje lunchpaus fylls med garv. 

Dessa samtal japp dessa samtal som ibland får en att tänka....WTF! vilken planet är du ifrån men akk vad vi garvar!

Sen när man ger sig ut på sin postrunda möter jag så många människor som tutar, vinkar och ler. Möter jag en människa på min väg ler jag alltid! Varje människa vill bli sedd så det jag kan göra är att se den personen och bara lee. Det är så häftigt att få ett leende tillbaka! Det är så häftigt när man ser sina seniorer i ljungbyhed som står i fönstret och hoppas att det är jag, de vinkar så glatt och fyller mig med glädje! Längtar tills vi startar nästa vecka. Då blir det squats och armhävningar och massa annat! Sveriges starkaste seniorer!

 

Detta är så vanligt beteende hos så många! Man ska börja ett nytt liv man ska sluta röka, äta ordentligt och börja träna.....denna låten är så bra! Och riktigt rolig. Lyssna och sen fattar du vad jag kommer skriva vidare

DET GÅR INTE att börja om på måndag! Varför inte? För du har inte reflekterat vad du har för mönster. Du vet inte hur du ska bryta det förrän du uppmärksammat det.

Om jag ännu en gång skriver jag! NEJ det hjälper inte om du är rik har råd med pt, kock, och barnflicka för förstår du inte hur fast du är i ett mönster går det inte att förändra!

Hur ofta har jag inte hört " jag ska sluta röka" Visst vissa klarar verkligen att bara sluta med något beroende och det funkar jätte bra. Men nästan alla behöver hamna i botten för att ta tag i sitt problem. Hamna i botten för att uppmärksamma sitt mönster. 

Exempel rökning då, det är inte bara att tända en cigarett och röka. Det är så mycket bakom det. Du har kanske vänner som röker och för att känna dig bekväm kanske ni träffas för att ta en cigg tillsammans. Du kanske röker för när du tar en cigg får du några minuter över för dig själv och hinner "andas". Du kanske röker med dina arbetskollegor och känner att du får tillhöra en grupp. 

Visst är det en drog och kroppen är van vid det. Din kropp är van att hålla ciggen på ett speciellt sätt. DET ÄR INTE BARA ATT SLUTA! 

Samma sak med att äta "fel" mat. Du vet var den kosten du brukar finnas i affären det blir lättare så. Du vet när du går förbi smågodiset hur lockande det är och hur lätt det är att ta en påse och fylla. När du plockar upp dina matvaror så inser du varför har jag handlat denna påsa? Mönster, vana och rösten i hjärnan det är jag värd! När du hamnar i soffan så efter ett tag har du blivit mätt men även om du är nöjd av godiset fortsätter handen ner i påsen. Du nästan inte reflekterar över vad som händer för du är så van. 

Så sluta vänta på att måndag ska dyka upp och börja då!! 

Ta istället och boka in en tid med dig själv. Se vilket mönster du har hamnat i och tänk på vad du vill förändra. Vill du sluta röka så lägg upp en plan. Se olika sitiationer som kommer bli svåra och tänk ut hur du kommer lösa det.

Vill du börja träna men vet inte hur eller vad du vill träna. Skit i vad alla tycker utan bara känn vad som är roligt. Livet skall vara roligt så varför göra något som du inte diggar! Följ din väg!

Och det enda som kommer hindra dig att inte testa något är DIN rädsla! Låt inte dina val avgöras av rädsla!!!

 

Det finns så många personliga tränare som hjälper människor med träning och kost. Vissa lyckas riktigt bra och vissa andra lyckas mindre bra! Det jag tycker är viktigt att uppmärksamma att vi är inte robotar. Vi kan inte följa en mall och göra som alla andra. Varje människa är speciell! 

Så skit i alla kostråd och träningstips som "vältränade" människor lägger upp på sociala nätverk. 

Det du behöver göra att söka bra kunskap om både träning och kost. Finns ett överflöd så man får rensa och ta ut det som passar just din kropp. Våga testa och lyssna på din kropp. Bara som 

ett exempel med min kropp är att vissa saker kan jag inte äta. Varje dag lär jag mig något nytt. Om jag skulle göra en smoothie på blåbär ja då blir min mage stenhård. Och inte 6-pack stenhård! Det räcker med några få blåbär så är den förstörd! Grovbröd går ikke samt pasta är big no no! Men det har jag lärt mig. Jag blir lite arg och förvånad när jag trillar dit igen och käkar det ändå....suck då blir jag så trött på mig men bara upp i sadeln igen och uppmärksamma mitt mönster!

Gör om gör rätt! Vi har så många chanser och det gäller även hur vi är som människor.

   

Fortfarande får jag höra skit om mig som inte stämmer men jag tar inte illa upp för jag vet att de orden bara kommer ifrån nån som bär på mycket rädsla! Men jag vet att man mycket väl kan förändras och utvecklas så jag väntar med öppen famn när den dagen kommer. Jag ser fortfarande dig som ingen annan gör! Jag ser den du vill vara och det är aldrig försent! 

 

Denna låt går på repeat! AMAZING!!!

Att få tillhöra något vill alla och när man ser detta så glöder jag inombords! Så vackert!

   


 

Min logga på en vägg    Är så taggad inför denna höst och alla människor jag kommer träffa! 

Vad jag kan tillföra och förändra!

Imorgon kör vi sista utomhuspasset. Den glädjen de passen tillfört.....obeskrivlig!

 

Nä nu är det dags att fixa fika till barnen plus deras kompisar sen blir det kräftskiva. Jag vet att jag kommer få uppleva många skratt idag för det är underbara människor jag umgås med! Kul att jag höll koll på er under löprundan med min nya bil! Lite stalker varning på mig dock hahahaha.....eller så bara sprang ni efter mig! 

 

Tänk, säg eller skrik JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

Av anki martinsson - 26 augusti 2017 13:47

Jag har tänkt det och du har garanterat tänkt det!

Om jag var lika rik som den där kändisen och hade råd med egen kock, egen pt, egen städerska, egen barnflicka då DÅÅ hade jag också haft den där perfekta kroppen som hen har!

VAD ÄR PERFEKT FÖR DIG?!

För mig finns inte något som är perfekt. Vems ögon vems känsla bestämmer över vad som är perfekt?! Var bara tvungen att googla ordet perfekt och fick dessa orden framför mig!

Jag eftersträvar  inget av de orden ovanför för då känns det som jag inte kan utvecklas längre. Om jag skulle vara nöjd och tänka fy fan vad jag är tiptop eller fullkomlig hade jag nog spytt lite lätt ur mina öron.

För det är inte jag och då hade jag tappat bort mig själv. Vågar jag inte se mina brister då vågar jag ju inte heller utvecklas. Jag kan använda ordet perfekt när jag hamnar på kudden och känner att jag gjorde det bästa av denna dagen innna jag somnar. Att jag gjorde det bästa av de redskap jag hade just då. Den dagen jag inte hackar på mig sjäv för jag borde veta bättre. Men som jag skrivit innan DET JAG VET IDAG VISSTE JAG INTE DÅ! Så skaka av mig det förgångna, tänk på det jag vill uppleva men när det blir för stormigt inombords hitta tillbaka till JUST NU!

Så nä livet blir inte lättare för du har pengar och du kan betala för att andra ska fixa din mat, passa dina ungar eller få dig att svettas. Det är ju ändå du som styr din hjärna dina tankar din vilja!

Min passion och min glöd är att få så många att hitta sin inre styrka. Och det gör jag genom att få andra att träna samt så ser jag varje människa. Jag lyssnar och bryr mig! Jag försöker komma på lösningar och gräva djupt i varje människa för att vända på stenarna. Jag lär mig extremt mycket om andra, mig själv och hur människan funkar. Blir koko på människor som tror att det jag gör handlar om pengar. Visst det är min stora dröm att kunna tillföra massa till andra människor och ändå klara av min vardag med att betala hyra, mat m.m Men det är inte det som är prioett utan min största inkomst så vardagen flyter på är postnord. Och jag går alltid dit med ett leende för jag vet att jag möts av kramkalas direkt jag öppnar dörren. Tänk att få så mycket kärlek på jobb!

Jag och Jenny klickade direkt hon började jobba på posten. Vi är två brudar som lyser och har riktigt mycket skinn på näsan. Vi skrattar alltid och räcker att vi hör en ton så börjar vi sjunga. Nu i fredags körde vi loss i lunchrummet när nästan alla hade stuckit hem. Chefen satt på sitt kontor och tyckte idol audition hade kommit till klippan! Vet inte om han tyckte vi var bra eller var lite sarkastisk. Men det sket vi i för vi bara KAN VILL OCH VÅGAR!


  Jenny är bara en av flera som gör att varje lunchpaus fylls med garv.

Dessa samtal japp dessa samtal som ibland får en att tänka....WTF! vilken planet är du ifrån men akk vad vi garvar!

Sen när man ger sig ut på sin postrunda möter jag så många människor som tutar, vinkar och ler. Möter jag en människa på min väg ler jag alltid! Varje människa vill bli sedd så det jag kan göra är att se den personen och bara lee. Det är så häftigt att få ett leende tillbaka! Det är så häftigt när man ser sina seniorer i ljungbyhed som står i fönstret och hoppas att det är jag, de vinkar så glatt och fyller mig med glädje! Längtar tills vi startar nästa vecka. Då blir det squats och armhävningar och massa annat! Sveriges starkaste seniorer!

 

Detta är så vanligt beteende hos så många! Man ska börja ett nytt liv man ska sluta röka, äta ordentligt och börja träna.....denna låten är så bra! Och riktigt rolig. Lyssna och sen fattar du vad jag kommer skriva vidare

DET GÅR INTE att börja om på måndag! Varför inte? För du har inte reflekterat vad du har för mönster. Du vet inte hur du ska bryta det förrän du uppmärksammat det.

Om jag ännu en gång skriver jag! NEJ det hjälper inte om du är rik har råd med pt, kock, och barnflicka för förstår du inte hur fast du är i ett mönster går det inte att förändra!

Hur ofta har jag inte hört " jag ska sluta röka" Visst vissa klarar verkligen att bara sluta med något beroende och det funkar jätte bra. Men nästan alla behöver hamna i botten för att ta tag i sitt problem. Hamna i botten för att uppmärksamma sitt mönster.

Exempel rökning då, det är inte bara att tända en cigarett och röka. Det är så mycket bakom det. Du har kanske vänner som röker och för att känna dig bekväm kanske ni träffas för att ta en cigg tillsammans. Du kanske röker för när du tar en cigg får du några minuter över för dig själv och hinner "andas". Du kanske röker med dina arbetskollegor och känner att du får tillhöra en grupp.

Visst är det en drog och kroppen är van vid det. Din kropp är van att hålla ciggen på ett speciellt sätt. DET ÄR INTE BARA ATT SLUTA!

Samma sak med att äta "fel" mat. Du vet var den kosten du brukar finnas i affären det blir lättare så. Du vet när du går förbi smågodiset hur lockande det är och hur lätt det är att ta en påse och fylla. När du plockar upp dina matvaror så inser du varför har jag handlat denna påsa? Mönster, vana och rösten i hjärnan det är jag värd! När du hamnar i soffan så efter ett tag har du blivit mätt men även om du är nöjd av godiset fortsätter handen ner i påsen. Du nästan inte reflekterar över vad som händer för du är så van.

Så sluta vänta på att måndag ska dyka upp och börja då!!

Ta istället och boka in en tid med dig själv. Se vilket mönster du har hamnat i och tänk på vad du vill förändra. Vill du sluta röka så lägg upp en plan. Se olika sitiationer som kommer bli svåra och tänk ut hur du kommer lösa det.

Vill du börja träna men vet inte hur eller vad du vill träna. Skit i vad alla tycker utan bara känn vad som är roligt. Livet skall vara roligt så varför göra något som du inte diggar! Följ din väg!

Och det enda som kommer hindra dig att inte testa något är DIN rädsla! Låt inte dina val avgöras av rädsla!!!

 

Det finns så många personliga tränare som hjälper människor med träning och kost. Vissa lyckas riktigt bra och vissa andra lyckas mindre bra! Det jag tycker är viktigt att uppmärksamma att vi är inte robotar. Vi kan inte följa en mall och göra som alla andra. Varje människa är speciell!

Så skit i alla kostråd och träningstips som "vältränade" människor lägger upp på sociala nätverk.

Det du behöver göra att söka bra kunskap om både träning och kost. Finns ett överflöd så man får rensa och ta ut det som passar just din kropp. Våga testa och lyssna på din kropp. Bara som

ett exempel med min kropp är att vissa saker kan jag inte äta. Varje dag lär jag mig något nytt. Om jag skulle göra en smoothie på blåbär ja då blir min mage stenhård. Och inte 6-pack stenhård! Det räcker med några få blåbär så är den förstörd! Grovbröd går ikke samt pasta är big no no! Men det har jag lärt mig. Jag blir lite arg och förvånad när jag trillar dit igen och käkar det ändå....suck då blir jag så trött på mig men bara upp i sadeln igen och uppmärksamma mitt mönster!

Gör om gör rätt! Vi har så många chanser och det gäller även hur vi är som människor.

 

Fortfarande får jag höra skit om mig som inte stämmer men jag tar inte illa upp för jag vet att de orden bara kommer ifrån nån som bär på mycket rädsla! Men jag vet att man mycket väl kan förändras och utvecklas så jag väntar med öppen famn när den dagen kommer. Jag ser fortfarande dig som ingen annan gör! Jag ser den du vill vara och det är aldrig försent!

 

Denna låt går på repeat! AMAZING!!!

Att få tillhöra något vill alla och när man ser detta så glöder jag inombords! Så vackert!

 


 

Min logga på en vägg    Är så taggad inför denna höst och alla människor jag kommer träffa!

Vad jag kan tillföra och förändra!

Imorgon kör vi sista utomhuspasset. Den glädjen de passen tillfört.....obeskrivlig!

 

Nä nu är det dags att fixa fika till barnen plus deras kompisar sen blir det kräftskiva. Jag vet att jag kommer få uppleva många skratt idag för det är underbara människor jag umgås med! Kul att jag höll koll på er under löprundan med min nya bil! Lite stalker varning på mig dock hahahaha.....eller så bara sprang ni efter mig!

 

Tänk, säg eller skrik JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

Av anki martinsson - 24 augusti 2017 20:50

Vaknar upp av min äldsta påg kommer in i mitt sovrum och säger godmorgon.

Jag sträcker på mig och gnuggar mig i ögonen. Känner en otrolig glädje och lättnad att barnen vaknat innan mig idag. Behöver inte tjata och dra av täcken utan bara en skön känsla av harmoni. Vänder mig om och ser igenom springan vid ena kanten av rullgardinen att det ser rätt så ljust ut. Wow det kommer bli en toppen dag om solen redan, så här tidigt lyser så starkt!

Har mobilen på sängbordet ( ja det ska man ju inte ha ) vänder på mobilen och displayen lyser upp....Vad märkligt! Mobilens klocka har gått sönder.....2 sekunder senare fattar jag att jag stängt av alarmet för ca 1timme och 30 minuter sedan.  Mobilen visade inte fel det var bara min arm som hade stängt av alarmet i sömnen.

Kände jag någon stress? Kände jag någon press? Blev faktiskt chockad att det jag säger till andra har även vuxit sig fast inom mig själv. VAD HJÄLPER DET ATT STRESSA! Jag hann med allt som jag behövde hinna med innan jobb och dagen blev jätte bra ändå!

Hur har denna veckan varit.....TUNG!

 

Har du aldrig varit gravid och funderar på hur det känns?

Låna en väst ifrån postnord fyll den med ca 25 biltemakataloger funkar även med ikea. Gå upp och ner i några trappor. Man behöver luta sig kraftigt bakåt så man håller emot med svanken. När man går ner för en trappa får man ta ett stadigt grepp under västen och gå bredbent.

Efter ett tag så kan man känna en liten lätt smärta i ryggen och trötta svullna ben. Och så blir man väldigt svettig precis överallt!

Men tack och lov ja jag säger det fy farao vad glad jag är för jag tränar min kropp. För jag har inte ont någonstans.

Samtidigt som jag har chockat klippanborna med att komma med en postmoped full med kataloger redan tidigt på morgonen. Jag skojar inte nu men idag stod en hel familj ute i trädgården och hade hakorna nere vid knäskålarna. Orkade faktiskt inte förklara för dem varför jag redan var där.....jag hoppades att alla de andra 100 ggr som jag berättat det för andra kanske skulle sprida ett rykte! Så spännande och lärorikt det är att vi människor är sådana vanemänniskor. Blir för mycket att ta in om man inte kan ställa klockan efter brevbäraren längre   Skämt och sido så iallafall om jag ska gå tillbaka till träningen så även om jag köttat ut massa kataloger så har jag tränat tre dagar av fyra. Inga långa pass utan enkla effektiva och jag har varit helt nöjd. Nöjd för jag har blivit bättre på det jag avskyr SQUATS. Äntligen börjar känna grym kontakt med rätt muskler. Det får ta den tid det tar men bättre lugnt och med bra kvalite. Än att pressa sig med tunga vikter och kroppen pajar.

Diggar inte riktigt kvällspass men eftersom jag fick en bild på ett pass jag gjort för längesedan och Lina var tacksam att jag hade inspirerat henne. Fick jag ju dagens pass mitt framför ögonen och det tog endast 10min och 35sekunder. HAR DUI INTE TID ATT TRÄNA 10MIN jaaaa öhhhhh......nä det finns alltid tid.

Dagens pass är superenkelt och har man ingen kettlebell som jag kan man göra squats eller armhävningar. Finns lösningar på allt!

Burpees- Kettlebellswing 21-19-15-12-9-6-3


  Häftigt att pulsen går upp så snabbt men ännu häftigare är hur snabbt min kropp återhämtar sig.

Dettta gjorde att jag fick bort slaggprodukter i mina muskler och förhoppningsvis kommer jag vara lite mindre stel imorgon bitti. Har fyllt på kroppen med endorfiner, dopamin och lite annat gott. Och jag pressade mig kl 20 på kvällen och visst hjärnan försökte få mig att sätta arslet i fåtöljen. MEN NÄ! jag skulle bara göra det och jag vann. Jag vann det bästa jag vet och det är att jag väljer mina VAL!

Har jag förbränt något fett. Hur mycket kaloriförbrukning blev det SKITSAMMA för jag bara känner mig så jäkla fucking amazing grym! Jag tog hand om min kropp och respekterade den!Det räcker långt och väl   

Jag är även så tacksam att jag har så omtänksamma vänner. Casper blev attackerad av en frisbee en dag på skolgården. Fritids ringde och jag var ute på lannet i Ljungbyhed. Efter ett sms till min Suss, en av mina änglar! Hon är typ som doktorn i Lilla huset på prärien. Hon är grymt bra på hembesök och har allt man behöver för fixa sår! Hon har dock inte den där bruna väskan som doktorn knäpper upp och man tror alltid att det ska hoppa ut en kanin eller något. ( Lilla huset på prärien var mitt favvo program när jag var liten....)

 

Kolla tatueringen på armen!! Jag kanske också skulle ha en klocka målad på armen så jag inte kan stänga av den i sömnen.....eller det funkar inte så?! Snygg är den iallafall. Och Casper mår bra nu! Tack Suss!

 

Veckan är inte slut men WOW vilka arbetskollegor jag har! Vilket sammarbete och så många skratt. Vi har jätte skoj på jobb......Och det är viktigaste! Inte vad man jobbar med och inte vad man tjänar utan hur skoj man har på jobb hur skoj man har efter jobb. Och sprid för farao glädje till andra......det är inte så svårt! Och tänk, säg eller varför inte bara skrik:

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

 

 

 

 

 

 

Av anki martinsson - 19 augusti 2017 20:52

Utan mina många vänner hade jag inte varit där jag är idag. Så jag vill bara tacka ALLA! Du som ger mig kramar varje dag på skolgården när vi möts vid barndumpningen. Du som kör förbi mig när jag kommer cyklande med min postcykel. Jag skriker och vinkar tills du uppmärksammar mig och stannar din bil så vi kan krama om varandra som bara vi kan. Du som sitter på din lilla trappa utanför din lägenhet och hinner snacka med mig och alla andra!

Du som tänker på samma sätt som jag och vi har de där djupa samtalen på en annan nivå.

Du som är så onykter att sugrör blir till glasspinnar hahah

Du som garvar direkt när du ser mig på jobb!

Du som fick mig att förstå att kepsar på tåg kan vara ett mirakel!

Du som är min närmaste vän och mest ärlig och fick mig att byta till ett bättre bilmärke.....

Du som har världens finaste hundar och som älskar sno min kaka alltså din hund.

Du som är min lilla syster och fick mig upp på en vit häst efter så många år!

Tack till alla andra jag möter varje dag och ser mig för den jag är!

 

Det vackraste jag vet är mina barn, det är ju självklart. Men idag när jag utanför ica och kollade in igenom fönstret fick jag en tår av glädje i ögat. Min dröm börjar bli verklighet! Jag blev helt varm av lycka att något så stort har hänt mig! Att det finns otroligt fina människor som kan sitt jobb och lyckas få fram det jag tänkt! Så att se min logga är så vackert!   

 

NU KÖR VI!!!!

Att få sammarbeta med bra människor och med samma tänk,vision och glädje ja det är AMAZING! Inga pengar eller saker i hela världen skulle få mig att känna denna lycka!

 

Vi startar 3september kl11 i dessa fina lokaler!

    

Det som krävs av dem som ska träna är: Betala in medlemsskap på 100kr för en termin till föreningen. Då ingår försäkring och även förmånliga priser för olika behandlingar med massage  m.m med Patrik Mårtensson.

Varje träningspass kostar sen 50kr som man betalar kontant eller swish. Man behöver inte boka innna utan bara dyka upp. Och ni som inte vet var det ligger så kommer jag göra en bra beskrivning om det inom snar framtid.

Kommer även vara träningspass på onsdagar kl 19 och kostar lika mycket då, 50kr. Så jag har två funktionella pass och sen har föreningen andra riktigt bra pass. Jag har fått testa på lite och jag blev riktigt imponerad hur bra det var.


Men vi kör på två söndagar till utomhus innan vi fortsätter inomhus!

Känner mig grymt taggad och hoppas många andra känner samma känsla!

 

Denna veckan har jag haft massa pt-pass och WOW så fort de utvecklas! Så häftigt att stå brevid och se de utvecklas och bara kötta på!

 

Visst är det tradigt att sommaren inte varit så bra men stäng inte in er och göm er under en filt för hösten kommer. Utan hitta din inre lycka och våga!

Jag hade inte varit där jag är idag om jag inte först och främst trott på mig själv.

Jag hade inte varit där jag är idag om jag inte haft rätt tänk.

Och ni vet hur jag tänker.....

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!


Hoppas att vi syns imorgon kl11 i parken för att kötta loss!


 

 

Presentation


Jag är ensamstående tvåbarnsmorsa som vågar satsa på mig själv. Jag har stor karaktär och jag bryr mig inte om jantelagen. Jag kör mitt race och hoppas andra blir inspirerade.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ funktionellkropp med Blogkeen
Följ funktionellkropp med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se