Senaste inläggen

Av anki martinsson - 17 december 2016 22:50

När man inte får sin sömn i sin vanliga säng då uppskattar man verkligen den när man komer hem. Fär man vet att det kommer inte in någon i rummet mitt i natten och skall koppla till maskiner som väsnan.

Visst det är bättre för oron i sig att ligga inlagd på ett sjukhus för man har nära till hjälp. Men nu är Anton betydligt bättre så vi har äntligen kommit hem. Mina tankar går till andra föräldrar och barn som får bo på sjukhus i längre perioder. Det är inte lätt alls!

Ännu en sak i livet som har fått mig att vara tacksam över det jag har och skita i det jag inte har!

 

Hela dagen har jag känt mig som en zombi, pga för lite sömn. Hjärnan har bara  hört två barn ropat: mamma, mamma, mamma......Ni som har barn vet den känslan när man knappt inte hinner gå på toa och man får ingen lugn och ro. Den känslan har jag träffat på flera gånger idag. Såklart jag hjälper dem med en gång och Anton har fortfarande svårt med vissa saker  efter operationen så det är inget konstigt med det. Men jag var skriver var trött hela dagen tills jag ruskade igång min kropp.

Jag vet mycket väl vad som behövs när jag börjar tänka fel och hamna i en depp. Det spelar ingen roll att gå och lägga sig i det läget det finns bara en lösning för mig och det är att KÖTTA!

 

Under ett av mina mellanmål startade jag netflix och kollade på detta

 

En av de första Crossfit tävlingarna i USA. Och det har verkligen växt på några år. Kollade och kollade och helt plötsligt kom en wod som fick hela kroppen att klia. Marklyft och Burpees  

Jag skulle få besök så innan det bytte jag om och körde tre olika små woddar.

Första Marklyft och burpees.

5 marklyft sen 10 burpees 5 omgångar och tiden blev 04,51

Andra Kettlebellswing 24kg sen armhävningar

5 kettlebellswing sen 10 armhävningar 5 omgångar och tiden blev 03,37

Tredje Chins och utfallshopp

5 chins och 10 utfallshopp 5 omgångar tiden blev 03,09

 

Små korta pass blev ett högintensivt pass. Detta passet fyllde på min dos av endorfiner vilket gjorde att hjärnan ändrade negativa tankar till positiva.

Jag var trött men blev lagom pigg inom några minuter. Ibland får man faktisk skita i att känna efter och bara köra på.

Så jäkla nöjd!

 

Nä nu får jag skynda mig i säng för tror jag blir väckt av anton inom snar framtid igen.

Men har man som jag en Ferrari då har man också råd att skämma bort den.

 

Jag hyrde hela våningen till den så ingen skulle slå upp sin bildörr på den och skada lacken. För ni ser väl hur den glänser. Har egentligen skitsnygga fälgar med lågprofildäck.......har bara glömt var jag lagt dem.....eller?!   

 

 

Jag kan jag vill jag vågar!

 

ANNONS
Av anki martinsson - 15 december 2016 19:45

Tack alla som hört av sig och sänt värme och kärlek till Anton och även till mig fast jag inte mår dåligt. Ni som är föräldrar förstår lätt oron som drabbar en när man upplever sitt barn må dåligt.
Anton har börjat få tillbaka aptiten och får behålla det lilla han äter. Har inte alls lika ont längre och får helt underbar hjälp av läkare och sköterskor!

Tre gånger om dygnet är han kopplad till maskin så han får antibiotika. Han är lindad runt armarna så han inte river sig på plasten ifrån infarterna. Det är inte så att han är stucken fel flera gånger så han är plåstrad. Nä det klarade sköterskan på akuten på första försöket galant!
Förstår inte de som klagar på sjukvården. Anton blir så väl omhändertagen och jag har en ytterst liten biroll just nu. Behöver inte fixa lunch eller middag jag behöver bara va. Var en runda nere i cafeterian för kanelbulle blev beställd. Och till min lycka hittade jag min kvällsmat!

Fanns massa olika sorter i salladsbaren att välja på men pasta hoppar jag över och fyller upp med bra protein. Kolhydrater blev morot och broccoli.
Eftersom jag kommer vara här tills lördag förmiddag om allt går bra har jag även fyllt två små kylväskor med mat. Både för jag vill äta bra mat och det är inte billigt att köpa i kiosken.
Smoothies, kesomackor och propudding! Har även proteinpulver att ta om jag behöver ett snabbt mellanmål.
För mig är kost A och O! Mina nära och kära märker direkt när jag inte fått tillräckligt med mat. Jag blir trött och blir jag trött just nu blir jag inget bra stöd för Anton!
Så även om Anton är den som är viktigast just nu behöver jag även tänka på mig själv så jag inte kollapsar.
Vet redan så många som lägger all tid och energi på andra och glömmer sig själv. Men det är bara du som spelar huvudrollen i ditt liv så sätt dig främst.

Här på barnavdelningen finns jätte fint lekrum med allt möjligt att göra. Utanför vårat rum finns ett stort skåp med massa dvd filmer. Bara välja och vraka! Jag har helt och hållet blivit ett med min boyfriend jo jag kallar det så. När man umgås med något som man längtar tills när man inte är tillsammans. Och man blir helt lugn och kan bara andas!

NETFLIX heter han ;)
Just nu ser jag The Crown!
Visst mycket är nog påhittat men jag lär mig enormt mycket om de där stora namnen som fladdrade förbi i skolböckerna på stenåldern.
Så jag skall nog återgå till det efter jag hämtat en kopp the!

Finns bra tankar och insikter överallt bara man öppnar ögonen och läser!

Tack svenska sjukvården för ni gör ett underbart jobb. Ni gör så min påg mår bra och får snart komma hem och träffa sina skolkompisar. Vi har det grymt bra i Sverige, kanske dags att se vad vi har istället för att beklaga oss för minsta lilla!

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

ANNONS
Av anki martinsson - 14 december 2016 20:41

När man har en påg som kräker hemma så tar man för givet att det är vinterkräksjukan som landat i vårat hem. Han slutar att kräka men fortsatte ha ont i magen. Anton gråter lätt precis som jag och det är inget fel med det. Men eftersom han gnällde imellanåt men inte en tår fälldes så reflekterade jag inte att det skulle vara något allvarligt. Ringde sjukvårdsupplysningen och blev mera idiot förklarad som morsa än hjälp. Ger man barn avslagen cola mot kräkningar är man visst riktigt dålig mamma. Ringde Capio och vi fick inte komma dit för i symtomen fanns kräknig och man vill typ bara ha dit friska människor. 

Sen fick  Anton feber och i rätt ögonblick ringde Petra och fick mig verkligen att tänka om. Visst hon skrämde mig men hade det inte varit för henne hade jag inte släppt av Casper hos farfar och kört in till akuten. Och även Ingers informationssökande om blindtarms inflammation på nätet fick mig att fatta allvaret. Vi kom in efter 2130 och fick hjälp direkt. Jag behövde inte alls som så många gånger innan när det gäller sjukvården att överdiva för att få hjälp. Utan de förstod att det inte stod rätt till. Mera pedagogiska människor som vet hur man ska ta hand om barn som mår dåligt får man leta efter. Akuten i Helsingborg   

Vi kom in i ett rum och Anton fick lämna massa blod. Och mitt stöd kom ner från en annan avdelning!

 

Suss min granne som gjorde detta dygn betydligt lättare. Att stå där och få beskedet att blindtarmen brustit och samvetet att jag borde vetat bättre. Jag borde åkt in mycket tidigare! Tack Suss för du fanns där   

Operationen gick snabbt och alla läkare och sköterskor var helt amazing! Wow helt otroligt!

   

Ännu en gång har jag fått insikten hur viktigt det är att leva JUST NU! och verkligen våga och välja vem man umgås med. 

Varför vänta på "rätt tillfälle" för att göra en förändring?! Varför leva i ett dåligt förhållande där du är nertryckt och du går runt med en klump i magen som blir till konstant magkatarr?!

Varför jämföra sitt liv med andra och inte tro att du klarar något?!

VARFÖR?! Och viktigast av allt vem har rätt att säga till mig att jag inte kan? 

Livet har inget att göra med vem som har mest pengar på kyrkogården!

 

Livet handlar om att LEVA!

 

Tack Petra för alla dina samtal idag och igår! Älskar dig syrran...  

 

Suss! Det kommer bli en dyr månad för dig för du lovade Anton massa julklappar....Glöm aldrig vilken underbar människa du är och hur mycket du gör för andra. Du fanns där för mig med kaffe och en lussekatt och en kram när jag bröt ihop. Du är unik   

 

INGER!!! Du har en nyopererad hand och den är gipsad. Du har precis haft en väldigt omtummlande år på alla sätt och vis. Du skall bara återhämta dig nu och ta det lugt. Men istället när du tror att jag ligger i min säng och sover medans Anton är på sjukhuset med sin pappa. Så kör du hit ifrån strövelstorp men en hand som ska styra och växla din ferrai för att ställa detta utanför min dörr.

Mera omtänksam och en människa med större hjärta finns inte!

Du är mitt berg som jag lutar mig mot varje dag från morgon till kväll och nu även natt. Men nu är det dags för dig att vara själisk och bara ta det lugnt för du är viktigast just du är viktigast! Och vi älskar dig precis som du är!

 

Josephine min underbara "lillasyster" du kom hit ikväll så vi kunde snacka som bara vi kan och även bara äta som vi kan! Vilken tur jag har att du dök upp i mitt liv!    

 

 

Anton mår bra nu men behöver antibiotika så det blir att stanna kvar några dagar på sjukhuset.

 

Jag är så imponerad av de personerna som jobbar inom sjukvården. Stress och press till max men deras kunskap är otrolig. Och hur de tog hand om Anton är helt otroligt! TACK!

 

Nästa gång mina barn blir sjuka och jag ringer 1177 ska de inte få idiotförklara mig! Nope för jag 

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

 

 

 

 

 

 

Av anki martinsson - 11 december 2016 19:57

Vid rätt tillfälle i mitt liv man kan kalla det, slumpen eller vad som helst men tack för denna otroliga chans! Jag har fått lära känna massa människor det senaste halvåret som har gett mig så otroligt mycket kärlek. 

Vi har skrattat, skrattat och även svettats  för jag snackar om mina seniorer i ljungbyhed. Onsdagar har varit veckans höjdpunkt när man fyllt min lilla ferrai med massa olika träningsredskap och styrt mot ljungbyhed. Det har varit värt varenda steg med vikter upp och ner för gympasalens höga trappsteg. 

Det har gett mig en sådan erfarenhet om hur det är att vara äldre. Just den känslan att de tränar för att må bra och inte för att de ska bli smalare. Nä de har hittat sin självkänsla och lever. 

De har fått mig att växa som ledare och bevisat enormt mycket för mig själv om vilken erfarenhet jag har om träning. 

Och att jag ser individen just hur den är. Träning för mig är inte svart och vit eller en mall som man ska följa. För mig är det en livstil ett puzzel som ska läggas för att få en fungerande vardag.

När andra tränar med hjälp av mig handlar inte det om mig utan bara om den som ska träna. Som en bra ledare så ser man saker i andra som är bra och hjälper dem att utvecklas och blir en bra människa och givetvis hittar sitt driv. Som sen leder till bättre självkänsla och när man väl jobbar med sig själv så kommer man hitta lyckan. 

 

I onsdags hade vi avslutningsfika på condiset i Ljungbyhed. Detta gäng får mig att hitta min lycka och känna glädje! TACK   

        Fick en jätte fin blomma och tur fick jag också några sedlar. Så jag kan alltid köpa en ny när jag glömt vattna denna! 

Tisdagarna och torsdagarna i snyggatorp har varit jätte roliga att ha. Massa olika människor har dykt upp och lärt känna flera stycken. Vissa har blivit som systrar jag aldrig haft. Helt otroligt!

För mig var dessa passen en bekräftelse på att jag verkligen klarar mig på egen hand och jag är grym på det jag gör. 

Nu kommer jag mera fokusera på de personerna som vill ha hjälp med mera upplägg av bra träning och kost. Här är det fokus på individen igen. Få in träning som en självklarhet i livet och äta ordentligt så man klarar alla stressiga saker i vardagen. Eller fylla kroppen med så mycket endorfiner så man inte hamnar i en depression. Jag tror inte på ett inrutat träningsschema jag tror bara på JUST NU! Hela tiden handlar det om dagsformen. Visst kan man ha mål men får inte bli ett stressmoment.

Så kommer köra flera pt-pass i mitt hemma gym i veckan och onsdagar kommer jag givetvis fokusera på seniorerna.

 

Min egna träning flyter på så bra! 

Hängt på gymmet flera dagar i rad och känslan när man sitter på ett julbord några timmar senare och man jämför valkar i händerna med min träningstokiga arbetskollega......det är kul! 

Nice när man kan se ut så här om händerna......fast det inte är jag som behöver dammsuga bort dammet känns ju ännu bättre 

 

Julbordet med postnord var några turor och som vanligt fokuserade jag på mycket protein. Jag behöver inte ens tänka på min kost längre den bara har blivit normal.

 

Och när man har mentalt förberett sig för ett väla besök i 2 veckor och på en timme har man hittat allt då mår man toppen. 

Jag förstår nu att man kan älska en handväska.......har aldrig känt så innan  den står på mitt sängbord just nu  

Och klänning som jag inte hade klarat att ta på mig för några år sedan för den hade gjort mig obekväm men nu tadaaaaa

   

Blev ikke full men några öl drack jag. 

Trevligt att träffa sina arbetskollegor utan ha likadana kläder som jag.

 

Som vanligt vaknade jag kl 06 idag och sen blev det en lång frukost i min kära fåtölj. 

Plingade till i mobilen sen satt jag i en volvo som senare parkerades vid IKEA! FATTA väla två dagar så tätt inpå.......men lyckan är total när ingen av Ronjas andra kompisar ville följa med så hon fråga mig.   

Något som jag älskar så är det bilar och ljudet i denna bilen slår postbilen med liten marginal.

Älskar när man hör motorn accelerar och man bara swishar förbi.....

Liksom denna känslan!

 

 

Samma känsla hade jag när jag klev in på gymmet efter två lussekatter och en proteinpudding hade hamnat i magen. Dont mess with me!

Jag hade min plan på vad jag skulle göra. Tyvärr hände det som jag nu upplever oftare än innan. En kvinna som var lite överviktig satte sig 1min innan mig vid roddmaskinen och började ro. Jag satte mig brevid och satte igång med högt tempo. Upplägget på uppvärmningen var 500meter rodd, 10 airsquats, 10 push-ups och 10 sit-ups sen 500m rodd och sen allt 9 rep igen tills jag når 1 rep......så jag öste på men kvinnan brevid lämnade rodden, klädde på sig och gick hem. Just nu när jag tränar så är jag så fokuserad på mig själv och bara köttar. Jag är inte rädd för något utan har bra självkänsla. Här är jag och jag mår bra men jag är mycket ödmjuk. MEN det kan även göra att andra känner sig sämre och mår dåligt eller obekväma. Och det är det som jag tycker är så sorligt att RÄDSLAN tar över ditt liv. Du är du och jag är jag! Vi ska inte jämföra oss med andra utan vi har våran väg vi ska vandra och göra våra misstag och lära oss och utvecklas. 

 

De senaste månaderna har jag verkligen bestämt vilka regler som gäller för mig. Vad jag godkänner och inte godkänner. Jag är ärlig och jag håller alltid vad jag lovat. Om det skulle bli en förändring så givetvis meddelar jag den berörda för om man ska få respekt ska man behandla andra med respekt.

Det jag lärt mig efter många mornar där jag vaknat med påsar under ögonen för nån har sårat mig är att nästa gång det händer kommer jag inte tillåta det. Då är det bara att vara ärlig och säga det är inte okej. 

Vem ska stå upp för mig själv om jag inte klarar det själv......nä ingen! Det är bara upp till mig själv om jag ska göra en förändring.

 

Människor som funnits i mitt liv som jag försökt hjälpa på rätt spår är helt enkelt för rädda. Rädsla är ett ord som kan göra livet väldigt inrutad. Rädsla kan göra så du alltid äter lunch på samma ställe, handlar i samma butik, aldrig kör utanför 50 skyltarna. Rädsla för att du ska bli dumpad ännu en gång gör så att du bygger upp en fasad och missar den där personen som älskar dig. Och puff är ditt liv över för du inte vågade!

 

En annan rädsla är att du inte vågar stanna upp och ta tag i dina problem. Och du umgås med fel människor som inte lyssnar till vad du vill utan bara utnyttjar din godhet. Rädslan i det läget är att du ska vara ensam om du säger nej! 

 

Jag ser så många människor som är så rädda för livet och det är så sorgligt!

 

Jag har även lärt mig att vissa kommer inte förändras även om jag finns där och stöttar som ett jävla stort mount everst. Men så finns det dem som alltid finns vid min sida dag ut och dag in......  Och på vägen finns många berg att kliva upp på men tillsammans vandrar vi vidare!


 

Idag tog jag pers i marklyft och jag kände mig så jävla grym för jag gör mig grej!

Och jag lever varje minut! Andas varje minut! Och rädsla finns inte i mitt vokabulär! 

Min största önska är att alla skulle känna denna känslan av självkänsla och att 

DU KAN DU VILL OCH FRAMFÖRALLT DU VÅGAR!

 

Jag är ödmjuk och vill alla väl......mött flera personer i mitt liv som sågat mig men TACK för ni gör mig bara starkare och starkare! 

Livet är en läxa och vi är här för att lära oss något! Börja med att tro på dig själv!

 

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR

 


Av anki martinsson - 27 november 2016 18:56

Jag har börjat med något nytt....Ja det är väl inget ovanligt att jag testar nya grejer och nya gränser. Det är ju den jag är! Går oftast emot strömmen och vill inte göra det andra gör utan kör mitt race. 

Jo men snart är det ju dags för att fira jul ännu en gång. Alltså är det inte rätt så knäppt hur inrutade liv vi har. Jag ska också skriva en bok som kommer läsas av massa människor om några tusen år så kasnke kalendern fylls med flera lediga dagar från jobbet. 

Träningsafton. annandags träningsdag, äta-bra-mat-afton.....osv.

nä suck alltså jag gillar inte "traditioner" jag gillar nya spännande saker där man hela tiden får en ny insikt och ännu en ny insikt och utvecklas. Tror inte kalle ankas jul kommer berika mig med lärdom mer än det han gjort tyvärr.

Men iallafall så nu har jag kört riktigt bra mat i 1 1/2 vecka, kanske inte så länge men wow vilken skillnad på allt. Musklerna taggar till och ploppar fram. Min halsbränna är nästan bortblåst och jag är pigg, pigg, pigg och lite mera pigg!

Detta börjar jag med varje morgon:

 

Ser väl jätte gott ut eller?! Ja kan man shotta sambucca baylis utan problem kan man dricka 3msk aloe vera med 1 tsk vetegräs på morgonen.

  Luncherna har fyllts med grönsaker med massa olika färger och bra protein. Kolhydrater har jag mest fokuserat på broccoli.

       

Fisk, kyckling och nötfärs. 

Mellanmål brukar det vara kesobröd med något pålägg. Smoothie eller detta

 

Och när jag varit sugen på något mumsigt till kaffe har jag ätit proteinglass som jag handlar på hemköp i Ljungbyhed.

 

Träningen har varit väldigt bra!

Även fast jag känt av nån förkylning så är det bara att halsa av denna

 

Bästa grejen ever! Varenda gång jag känner minsta lilla så en shot och vila sen blir det inget mera.

Igår blev det ben och triceps efter långt tjat ifrån ricardo!

 

Idag ville jag bara träna själv och vara i min bubbla. Så jag körde till gymmet och värmde upp med 100 burpees. De 10 första kändes så lätta och jag sken upp tills helt plötsligt vid antalet 15 kände något helt annat. Jaha gick ut för hårt! Gör om gör rätt så blev intervaller istället. 20 burpees på en minut vila och sen på det igen. 

Skivstången lockade så det var bara att ösa på med vikter. Pudra fingrarna med kalk och maxa i marklyft. Så nice den känslan är när man tar i och bara poff såja det gick ju bra och så försöker man med ett rep till direkt och det går inte alls. Japp då vet man att det är max! Avslutade med magövningar så det sved i dem!

När jag började träna ungefär efter jag fått mina barn köpte jag min första kettlebell och den väger 8kilo. Kom ihåg att jag tyckte den var tung att lyfta ut till parkeringen. 

För några dagar sedan tog jag ut två kettlebells från min bil som skulle parkeras i min lägenhet. Den ena vägde 16kilo och den andra 24 kilo vilket blir 40kg tillsammans. Slängde upp min bag på ryggen och sen tog jag ett bra grepp och lyfte dem för att traska in. Fick stanna några gånger för att skaka ur armarna. Det var en wow känsla av att jag utvecklats. Jag fick in dem i trappuppgången utan problem och känslan av att benen bara plöjde upp för trappan med den vikten var AMAZING! 

Så nä det är aldrig för sent att börja med en förändring! Det är bara att bryta mönstret man byggt upp för sin vardag! Och tänk jag kan jag kan jag kan!

Jag hade inga stora muskler innan jag hade ingen platt mage eller stark bål. Men det har jag nu! OCH JAG ÄR STOLT!
 

Jag fortsätter och ger inte upp även fast det är mörkt och kallt ute. För mig finns inga nyårslöften om beach 2017 för mig finns bara nuet och mitt liv och jag respekterar min kropp!

 

Ja jag vet att jag inte är normal för jag får ofta höra att jag är knäpp eller känslig. Och jag är så tacksam att jag är känslig. 

Så denna låten passar bra!


 

Ibland saknar jag de stunderna i livet som man upplevt. Gårdagen! Har mött flera fartbulor på min väg och vissa har stor plats i hjärtat även fast du bara var där för att jag skulle utvecklas. Men det betyder ju inte att man inte saknar den personen ändå. 


 

 

Nähä min katt tycker det är dags att logga ut och vila

 

Snurris gillar att bara va och ha benen i kors!

Avslutar med denna låten.....Vissa stunder var bra och dem saknar jag ännu idag! 



JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!


Av anki martinsson - 14 november 2016 20:15

Eftersom jag inte hade ansvaret för att lämna barnen på skolan idag och jag började jobba kl 10 då fanns det såklart tid till att skaka igång måndagen på gymmet. 

Det är inte kul när man känner sig stel och kroppen gör ont. Just nu har jag några ryggmuskler som borde få massage men eftersom jag inte hunnit boka tid och tid vem har det över?! Så fokuserade jag på att lägga all min gymtid på just ryggövningar. Och älskar övningar med olika vridmoment!

    

Tre olika ryggövningar med hjälp av maskin. Är lite emot att sitta och jobba med maskinen men idag flöt det på.

 

Avslutade med fria vikter så som axlar och givetvis bicepsen fick jobba!

Jag kollar mig ofta i spegeln för att kolla så jag gör rätt och även se på mina muskler. Jag tycker det är skit häftigt när det kommer mera och mera. Och känner att jag sträcker på mig och hela kroppen sammarbetar pga att bålen börjar bli stark. 

Känns riktigt bra nu och hela tiden känns det som jag jag bara har börjat. Vill så mycket hela tiden!


  Lite den känslan eller nä massa av den känsla......DONT FUCK WITH ME! Och det är inget fel att känna så bara man är ödmjuk......ingen gillar en besserwisser!

 


Efter jobb ville jag hänga upp trx:n och träna lite core men nää kroppen har gjort sitt idag och snart skall den få återhämta sig i ett varmt bad. Men såklart gäller det som vanligt att fodra den med bra grejer!

Detta blir min lunch imorgon!

 

Köper strimlad kyckling för jag är lat och samtidigt har jag ingen diskmaskin så risken för att bli sjuk av dåligt diskat redskap minskar betydligt.

Steker kycklingen såklart i kokosolja och kryddar med curry. Lägger kycklingen i en grantängform och häller på kokosmjölk. Kryddar med mera curry och lägger ett tunt lager gratängost. In i ugnen på 225grader hur länge man vill ha den där är smaksak. För länge kan den bli redigt bränd......kanske inte så gott   

Till kycklingen kokar jag Paulins supermix som innehåller massa bra saker. Står på förpackningen hur man ska gå till väga med den. Och imorgon när jag äter min lunch fyller jag den även med massa olika grönsaker TADAAA inte så svårt och väldigt gott. Så skit i halvfabrikat och fokusera bara på bra protein, bra kolhydrater och grönsaker........blir inte dyrare eller tar längre tid. Men din kropp kommer garanterat må så mycket bättre!

 

Slängde även in ett kesobröd i ugnen som jag ska äta nu med ägg på. En stor kopp the och massa ljus tända. Stanna upp och njuta av denna dagen som snart tar slut. 

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

Av anki martinsson - 13 november 2016 20:41

Imorse stod jag och tanka på preem och jag hörde någon bakom mig i en v70 skrika: FY FAN FÖR DIG! Fast med ett leende......Och nästa mening som sades: Jag kan ju knappt gå ju och nu ska jag till ullared!

Åhh vad det värmer mitt hjärta när någon är väldigt glad fast väldigt arg samtidigt. Just att jag kan få någon att tycka det är kul med träning. Och känna att träningsvärk är nice!

Det är ju mitt driv min dröm att få andra att må bra! Mitt mål i livet är att andra ska få känna den där lyckan när man lyckas och växer som person. Precis som jag har gjort och gör för man utvecklas hela tiden om man är villig att jobba med alla puzzelbitar i livet.

 

Dagarna går så fort men det beror på att jag fyller dem med mass goa saker!

Som idag testade vi SATS i helsingborg några brudar. Blev två pass och sen åt vi brunch på Madame moustache. Kan verkligen rekommendera det stället om man är i stan! Super gott och jag som inte gillar janssons åt två portioner så då är det riktigt gott! 

 

Tack Kalmar för du fixade bord även fast min säkra källa hade annan information   

Min säkra källa även kallad Rickard är en av mina bästa vänner. Utan honom hade jag inte varit där jag är  idag. Han är en stor bit i mitt liv som gjort  stora förändring på många sätt och vis. Och nu har vi fått till några träningspass tillsammans också. 

 

Min mamma trodde jag hade hittat en ny PT! Hon fick sig ett gott skratt i telefonluren men visst han är väldigt kunnig och lär mig mycket. Och igår kl 07 var vi på gymmet för att kötta anki pass. Vilket då garanterat innehåller BURPEES! 

500meter rodd sen 10 burpees gånger 10 omgångar. Jag blev lite besviken för jag blev knappt varm medans ricardo flåsa och gnällde mest   . Men han överlevde och begav sig ut i skogen för att jaga ankor! 

Vad jag gjorde resten av dagen hmmm nä det är redan glömt...tror jag netflixade om det var intressant att veta. 

 

Veckan som gått har jag fått till massa olika träningspass. Innan ett pass i snyggatorpskolan hann jag med 100burpees och 100 rep med magövningar. Och då hade jag tränat på morgonen och gjort benpyramid. Jag gillar att pressa och testa vad som funkar för just mig. 

Jag försöker utgå ifrån vad våra kroppar är byggda för. Så med rätt energi i kroppen och bra sömn då kan man mycket väl pressa kroppen mer än vad man tror.

Men såklart handlar allt om det mentala också. Har du inte rätt tänk och mår dåligt inom dig är det väldigt svårt att lyckas med.

 

Jag har en väldigt bra kompis krets bakom mig som lyssnar och finns där dygnet runt! Mina kompisar är i alla åldrar och det är jag så tacksam för. De får mig att tänka bättre och få en balans med rätt tänk!

 

Jag flyttade till skåne när jag var 15år för att jobba med hästar. Flyttade in i ett nytt hem in i en ny familj med annan slags uppfostran och annan tänk. Både bra och negativt för mig. 

Min chef alltså kvinnan som var stallchef var alltid stressad och kunde vara riktigt hård och kall. Nu fattar jag att det säkert berodde på all press och stress och även sorg för hon förlorade en son. Men när man är 15 år och väldigt osäker då förstår man inte det utan när hårda ord haglar då tar man illa upp. Hon sa till mig att dem man tycker mest om skriker man på mest på! Och det har följt mig hela livet sen dess och trott att det varit normalt. Att om nån ska gilla mig så ska den skrika, trycka ner mig och behandla mig som skit. 

Tänk att det tar så många år innan man fattar att det där hon sa var så FEL! Och jag i alla dessa år har fortsatt i samma hjulspår om och om igen. Dragits till "fel" personer och jag har trott att det varit normalt för jag inte förstått bättre.

Jag älskar mina barn och skriker på dem imellanåt. Vissa mornar innan skolan känns det som stressen kokar inom mig. Men även fast jag skriker på dem så säger jag till dem minst dubbelt så många gånger att de är det finaste jag har och jag älskar dem precis som dem är. Och de är värdefulla!  Visst kan man vara arg, ledsen och otrevlig mot dem man tycker bäst om men absolut inte hela tiden ska någon utstå med sådan skit. Visa tacksamhet och glädje är det som gör en bra relation. ( Det har jag lärt mig nu ) Bättre sent än aldrig

Ja så jag är faktiskt fortfarande singel och jag mår riktigt riktigt bra! Och nu håller jag på att ändra mitt tänk för att inte hamna i samma situation utan byta ut det tjocka hjulspåret till lättare spår av lågprofildäck. Där det nya spåret bara ska vara med vänner som har lika stort hjärta som jag har och har förståelse, empati och ödmjukhet!

Och det har jag garanterat nu!

Detta är en låt till alla er som alltid finns för mig.......För ni betyder så mycket för mig och ni bygger mig!


 

 

Nu taggar vi till för ännu en ny vecka! 

Jag ser framemot precis varje minut. Mitt jobb på posten, mina seniorer i Ljungbyhed. Underbara människor som köttar stenhårt inom fyra väggar på snyggatorpskolan. Mina PT-kunder som gör som jag säger och köttar ta mig tusan grymt bra. Jag har lovat tårtkalas efter 100pass.......som sagt jag är litta annorlunda tränare. Inte fokus på strikt utan fokus på att ha skoj och må bra sen kommer allt annat fixa sig.

Ni får mig att leva och vara otroligt tacksam!

 

Mina vänner som får mig att garva, gråta och tänka till....

Känns verkligen som hjärtat växer för varje skratt jag får uppleva. Är det därför man säger att skratt förlänger livet?

 

 

INGER!   

 

Det bästa jag fick uppleva denna veckan var nog att sitta i en bilkö på E6:an men Inger och Josefin. Vi missade bion vi tänkt kolla på men vi fick se "britney" Jones baby ännu en gång. Och när jag kom ut till bilen så hade jag fått böter!

 

Suck känns som mina arbetskollegor stalkar mig även i helsingborg! Här snackar vi slump att hamna på samma parkering i en stad utan att veta att vi skulle vara där samtidigt. Kan berätta att jag börjat med min avbetalning......swishat 5kr! Känns som detta kan leda till att Lyxfällan står utanför min dörr inom snar framtid. Ojoj det betyder att jag måste sova med sminket på!! Wow snart kändis.....  

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

 

 

 

 

Av anki martinsson - 4 november 2016 22:21

Började asgarva inombords i tysthet när jag satt på roddmaskinen och killen brevid var stensäker på att jag jobbade på detta gym!!
Han ville ha hjälp med en grej och såklart hjälpte jag honom även fast jag inte jobbade där. Jag har ju känt länge att det är äntligen så skönt att vara på ett gym där jag inte har nycklar till allt och fixar och donar utan bara fokuserar på att Kötta.
Min egentid!
Men hans fråga gav mig ändå bekräftelse på att jag såg ut som jag hörde hemma där. Vilket är bra!
Jag vet var jag gör typ och på vägen dit i bilen kände jag att det var dags att ro 5000meter! 500m gånger 10 omgångar med olika styrkeövningar imellan! Ibland ville latmasken klappa mig på axeln och viskade i mitt öra att du är duktig du behöver inte göra 10omgångar! Men slog till honom hårt och kom i mål!
En kille kom fram och snackade. Han var imponerad av mitt fredagsfys. Jaha tänkte jag......Vilken dag det är spelar mindre roll det är bara viljan som behövs.

Tummen upp på det!
Blev ju bortskämd med käk hos bästa Inger som även passat mina barn idag. Mat och givetvis hade hon bakat snickerskaka till mig. SÅ MÄTT NU!

Underbara vänner man har!

Precis innan jag skulle lämna jobb kommer Amer med en dricka till mig. Han och ja är likadana träningsnördar så han vet vad jag gillar!
Så innan mitt träningspass LADDADE jag ordentligt

Proteinshake, nocca och muffins!
Klädde på mig för att köra då blev jag helt plötsligt fylletaxi till Helsingborg! Ja men såklart man vill ju att sina vänner ska komma fram i tid till bokat bord. Var bara lite jobbigt att en passagerare var så hungrig att HEN skrek kör mot rött kör mot rött.....Akk vad jag skäms nu! Kommer ju inte kunna sova inatt av all den ångesten för jag körde olagligt! Men fram kom ni!


Om någon har missat det så heter posten POST NORD nu! Och äntligen fick jag en ny mössa som värmde så bra! Kom vinter kom!

Näpp dags att vila musklerna!

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

Presentation


Jag är ensamstående tvåbarnsmorsa som vågar satsa på mig själv. Jag har stor karaktär och jag bryr mig inte om jantelagen. Jag kör mitt race och hoppas andra blir inspirerade.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ funktionellkropp med Blogkeen
Följ funktionellkropp med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se